Najnovije vesti

ŠTA ĆE OVDE DECA? Mališani u spotu gej parade 2014!
Foto: Printskrin

Majke se same javile

ŠTA ĆE OVDE DECA? Mališani u spotu gej parade 2014!

Društvo
Prema Konvenciji o pravima deteta, deca ne bi smela da se pojavljuju ni u jednom spotu koji ima nekakve političke konotacije, a ovaj i te kako ima. Bez obzira na to što su majke dale i verovatno potpisale saglasnost, ovim se prava deteta ozbiljno narušavaju, smatra psiholog Žarko Trebjašanin

BEOGRAD - U promotivnom spotu kojim se najavljuje ovogodišnja Parada ponosa pojavljuju se deca predškolskog uzrasta. Promotivni spot objavljen je u sredu, a u njemu su, pored drugih učesnika i dve majke sa decom u naručju.

Spot je odmah po objavljivanju izazvao lavinu negativnih komentara, poput toga da je bruka da deca promovišu gej manifestaciju, prenose Naše novine.

Boban Stojanović, jedan od organizatora Parade ponosa navodi da su se majke same javile jer u poželele da budu deo projekta.

"Mi smo jako ponosni na spot i na mame koje su odlučile da sa svojom decom budu deo njega. Javilo se njih 50, među kojima i dve divne mame, a jedna od njih mi je na snimanju rekla "Ne mogu decu da učim da se smaraju mržnjom, to stvarno nema smisla za njihov život", izjavio je Stojanović.

Psiholog Žarko Trebjašanin kaže da je korišćenje dece za potrebe snimanja spota za gej paradu neumesno i da se time šalje porgešna poruka javnosti.

"Prema Konvenciji o pravima deteta, deca ne bi smela da se pojavljuju ni u jednom spotu koji ima nekakve političke konotacije, a ovaj i te kako ima. Bez obzira na to što su majke dale i verovatno potpisale saglasnost, ovim se prava deteta ozbiljno narušavaju, jer ta deca će nekada biti odrasli ljudi i možda neće biti ponosni na to što su bila deo svega toga", kaže Trebjašanin.

(Naše novine)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...