ŠETNJOM PROTIV NASILJA: Protest LGBT zbog prebijanja Nemca u Brankovoj!
Foto: Tanjug

Napad na učesnika konferencije

ŠETNJOM PROTIV NASILJA: Protest LGBT zbog prebijanja Nemca u Brankovoj!

Društvo -
Predstavnica LABRIS-a Jovanka Todorović je rekla da je stanje brutalno prebijenog nemačkog državljanina kritično i da ima teška oštećenja mozga i dodala da je imala poziv ministra policije Stefanovića, da se radi na rasvetljavanju ovog slučaja i da je uključena i kriminalistička policija
1 / 7 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Učesnici dvodnevne konferencije "Budućnost pripada nama -LGBT prava na putu ka pristupanju EU" organizovali su danas protestnu šetnju zbog noćašnjeg napada na nemačkog državljanina u Brankovoj ulici.

Učesnici su krenuli od hotela "Metropol" gde je konferencija pa do Skupštine Srbije a na putu su se zadržali petnaestak minuta na platou ispred Gradske skupštine.

U protestnoj šestnji učestvovao je i ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm, koji će nakon toga, u 13 sati posetiti povređenog nemačkog državljanina.Vilhelm je rekao da je uznemiren vešću koju je primio o povredi nemačkog državljanina i dodao da još uvek nije poznato šta se tačno noćas dogodilo.

"Naše misli su sa žrtvom i nadam se da će se oporaviti bez trajnih oštećenja", rekao je nemački ambasador.Ambasador je rekao da ga je zvao ministar policije Nebojša Stefanović i da mu je rekao da je zbog ovog slučaja veoma uznemiren i da mu je žao, kao i da je ovo najteže delo u poslednje dve godine.

Predstavnica LABRIS-a Jovanka Todorović je na vanrednoj konferenciji za novinare rekla da se incident dogodio noćas između dva i tri sata u Brankovoj ulici, da je teško povređen nemački državljanin i da je dvodnevna konferencija do daljnjeg otkazana.

"Njegovo stanje je kritično, znamo da ima teška oštećenja mozga", rekla je Todorović i dodala da je imala poziv ministra policije Stefanovića, da se radi na rasvetljavanju ovog slučaja i da je uključena i kriminalistička policija.

Jake policijske snage obezbeđuju dvodnevni skup i oni pratei učesnike protesta do Skupštine i nazad.

Učesnici protesta nosili su parole "Stop nasilju", "Vaša politika, naša krv", "Lezbejke su naše sestre".Protestna šetnja zasad protiče bez incidenata.

http://www.youtube.com/watch?v=5geCCKlWw88

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track