Najnovije vesti

Zorana Mihajlović: Biće smenjeni bahati direktori Železnica Srbije

Reakcija

Zorana Mihajlović: Biće smenjeni bahati direktori Železnica Srbije

Društvo
Ministarka je napomenula da će se nastaviti rad na potpisivanju tog aneksa, kao i ostalih pet, i da oni koji koče investicije "ne mogu da budu izvršni direktori i biće smenjeni"

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas smene direktora u "Železnicama Srbije", zbog odluke da ne potpišu aneks ugovora o realizaciji ruskog kredita za rehabilitaciju pruga.

"Ovim se koči ruski zajam od 800 miliona evra i blokira se rekonstrukcija pet deonica, a ostavlja se i loš utisak o "Železnicama Srbije" i Srbiji kao državi", rekla je Mihajlovićeva za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Ona je napomenula da će se nastaviti rad na potpisivanju tog aneksa, kao i ostalih pet, i da oni koji koče investicije "ne mogu da budu izvršni direktori i biće smenjeni".

Prema njenim rečima, "Železnice" su do sada platile pet miliona evra zbog kredita koje nisu povukle. Kako je ocenila, da nije rešena ova situacija, moglo je da se desi da i na projektu modernizacije pruge Beograd-Budimpešta iskrsne sličan problem.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...