Ukidanje PDV na bebi opremu posle 9. aprila?

Za bebe

Ukidanje PDV na bebi opremu posle 9. aprila?

Društvo -
Skupština će se sastati jer je ukidanje poreza na opremu i hranu za bebe pitanje bitno za državu
BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović najavila je razgovore sa šefovima poslaničkih grupa o zakazivanju sednice parlamenta na kojoj bi se razmatrale izmene zakona o ukidanju poreza na opremu i hranu za bebe.
"Planiram od ponedeljka da pozovem šefove poslaničkih grupa na razgovor o zakazivanju sednice kako bismo se dogovorili da bez rasprave, aklamacijom usvojimo izmene zakona", kazala je Đukić Dejanović.
Ona je navela da su izmene Zakona o Porezu na dodatu vrednost od juče u proceduri i da bi najranije mogla da zakaže sednicu parlamenta u nedelji od 9. aprila.
"Mislim da bi bilo jako dobro da usvojimo izmene tog zakona jer smo svi za ukidanje poreza na opremu i hranu za bebe", kazala je predsednica Skupštine.
Đukić Dejanović je navela da bi izmene tog zakona bile jedina tačka dnevnog reda sednice i da bi bile razmotrene po hitnom postupku.
"Ako proširujemo dnevni red ne možemo da se složimo, dok se o ukidanju poreza na opremu i hranu za bebe svi slažemo", rekla je predsednica parlamenta.
Ona je ocenila da će se parlament sastati jer je ukidanje poreza na opremu i hranu za bebe pitanje bitno za državu i da bi tom odlukom poslaničke grupe pokazale kakav je njihov odnos prema deci i podsticanju rađanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track