Bajatović: Biće gasa će za grejanje, cena veća do 2 odsto
Foto: Marina Lopičić

Srbijagas

Bajatović: Biće gasa će za grejanje, cena veća do 2 odsto

Društvo -
Od iduće godine biće drugačije, jer mora da se završi problem preduzeća u restrukturiranju, naveo je direktor Srbijagasa

BEOGRAD - Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je danas da će biti gasa za predstojeću sezonu grejanja, a da dodatni troškovi nabavke, ukoliko ih bude, neće bitno uticati na njegovu cenu.

"Gasa će do kraja grejne sezone biti i ukoliko bude troškova oni neće bitno uticati na cenu, to znači povećanje do dva odsto. Od iduće godine biće drugačije, jer mora da se završi problem preduzeća u restrukturiranju", kazao je Bajatović.

On je rekao i da je po podacima Agencije za energetiku najjeftinije grejanje na gas, ako se izuzmu termoakumulacione peći. Bajatović je rekao da postoje tri scenarija, od kojih su dva realna, a odluka o tome koji će biti sproveden, biće doneta za koji dan.

"Nama je finansijski lakše da utisnemo 200 miliona metara kubnih ruskog gasa (u skladište Banatski Dvor), jer Rusi tolerišu da im ne plaćamo po nekoliko meseci", naveo je on.

"Jednog dana moramo i te probleme da rešimo. Mi dugujemo 633 miliona evra bankama, a nama duguju milijardu i 100 miliona evra", dodao je direktor "Srbijagasa".

Bajatović je pozvao ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović da utiče da se popravi Žeželjev most u Novom Sadu, i rekao da se na tom mostu dve godine ništa ne radi.

"Izazivam Zoranu Mihajlović kao ministarku građevinarstva da popravi Žeželjev most. Ironija je da u eri evropskog puta Srbije ne može da se popravi most", zaključio je on.

(Beta/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja