ODLUČENO: 7.000 policajaca zaduženo da čuva oko hiljadu gejeva!
Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic

Šetnja sutra počinje u 12 časova

ODLUČENO: 7.000 policajaca zaduženo da čuva oko hiljadu gejeva!

Društvo -
Grad će obezbeđivati više jedinica, a prvi prsten čuvaće Žandarmerija i interventna. Iz MUP kažu da su spremni na sve i da će Beograd biti bezbedan

BEOGRAD - Na Paradi ponosa, koja će biti održana sutra, 7.000 policajaca čuvaće do 1.000 gejeva, saznaje Kurir od dobro obaveštenih izvora.Iako su policijski sindikati juče započeli štrajk i digli prašinu izjavom da se protestu odazvalo 91,6 odsto zaposlenih, iz MUP poručuju da je manje od pet odsto sindikalnih aktivista pristupilo štrajku i da će sutra grad biti bezbedan.Bezbedno- Svoje redovne aktivnosti obavljamo neometano. Više od 95 odsto pripadnika policije odgovorno i profesionalno izvršava sve poslove iz svoje nadležnosti i neće dozvoliti da bezbednost građana i njihova imovina na bilo koji način budu ugroženi - kažu u MUP.Kako saznajemo, učesnike parade sutra će obezbeđivati policajci iz različitih jedinica: Žandarmerija, PTJ, SAJ, interventna...- Prvi prsten će obezbeđivati Žandarmerija i interventna. Pripremljeni smo za sve moguće scenarije, tako da ništa ne može da nas iznenadi - kaže dobro obavešteni izvor Kurira.Problem huliganiBoban Stojanović, član organizacionog odbora Prajda, kaže da je parada uvek mirna, ali da su problem oni koji pokušavaju da je ugroze.- Prošle godine ponoćni Prajd protekao je bez ijednog incidenta i to jasno pokazuje da Prajd nije pretnja - kaže Stojanović.Podsetimo, prvi pokušaj održavanja Parade ponosa bio je 2001. godine, nakon demokratskih promena, i završio se tako što su huligani i desničarske grupe pretukli učesnike. Ova manifestacija ponovo je planirana 2004, ali je otkazana nakon martovskih nemira na Kosovu. Nakon više godina pauze šetnja je realizovana tek 2010, ali je prošla uz velike nerede i mnogo povređenih.

Dveri na Trgu republikeVEČERAS PROTEST PROTIV GEJEVABoško Obradović, lider pokreta Dveri, kaže da će večeras u 19 časova organizovati protest na Trgu republike.- Organizovali smo protest protiv gej parade tako što ćemo na trgu javno prikazati ruski dokumentarni film „Sodom‘‘, koji prikazuje šta nas čeka posle održavanja Parade ponosa - kaže Obradović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track