PARADA PONOSA: Konačna odluka o Prajdu večeras u devet!

I dalje neizvesno

PARADA PONOSA: Konačna odluka o Prajdu večeras u devet!

Društvo -
Sednica Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti počinje u 21 čas, a očekuje se da će sednici prisustvovati i premijer Aleksandar Vučić koji se večeras vraća iz Nemačke. Na sednici bi trebalo da se donese konačna odluka hoće li Parada ponosa biti održana

BEOGRAD - Konačna odluka o održavanju Parade ponosa u Beogradu biće doneta večeras, na sednici Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti, koja treba da počne oko 21. čas

Očekuje se da će sednici prisustvovati i premijer Aleksandar Vučić koji se večeras vraća iz Nemačke, posle čega će još jednom uslediti detaljna analiza svih faktora koji bi trebali da daju konačnu odluku da će Parada ponosa koja je zakazana za nedelju biti održana.

Organizatori Parade ponosa istakli su danas da veruju da će Prajd zakazan za sutra biti održan, ali skreću pažnju na to da njegovo održavanje još nije izvesno, iako ove godine postoji povoljna klima da se to desi.

Da li je podrška bila iskrena znaćemo sutra ako Prajd bude održan - rekao je predstavnik Organizacionog odbora Prajda Boban Stojanović.

Podsetimo, na prethodnoj sednici Biroa odlučeno da Parada ponosa neće biti zabranjena, ali da MUP zadržava pravo da je zabrani u bilo kom trenutku.

Najavljeno je da će se odluka o tome znati danas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track