Kirbi: Prajd u miru
Foto: Marina Lopičić

Ljudska prava

Kirbi: Prajd u miru

Društvo -
Svi mi razumemo važnost ljudskih prava, prava na okupljanje, na slobodu govora, slobodu medija, za mene je to bilo poštovanje jednog u nizu ljudskih prava, rekao je ambasador SAD

BEOGRAD - Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Majkl Kirbi izjavio je danas da je zadovoljan što je održana Parada ponosa, ali ne samo zato što je to pitanje LGBT zajednice, već zato što je to pitanje ljudskih prava koja se moraju poštovati u svakoj demokratiji.

Svi mi razumemo važnost ljudskih prava, prava na okupljanje, na slobodu govora, slobodu medija, za mene je to bilo poštovanje jednog u nizu ljudskih prava, rekao je Kirbi novinarima u Palati Srbije, posle potpisivanja sporazuma o saradnji sa ministarstvima policije i pravde.

Kirbi je rekao da je bio zadovoljan što je video da su u subotu i protivnici parade mirno demonstrirali.

U demokratskim zemljama svi mogu da izraze svoje mišljenje, rekao je Kirbi, koji je ocenio da je policija dobro odradila svoj posao i da je to jedna od posledica zajedničke saradnje.

Nekada ni u mojoj zemlji nisu zadovoljni radom policije, videli ste nedavne događaje u Misuriju, ali važno je da je Parada ponosa održana u miru, rekao je Kirbi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja