ISPOVEST MARKA MILOŠEVIĆA: Ako smo neke pare ukrali, neka od njih kupe deci lek
Foto: Beta Ap

Sin bivšeg predsednika

ISPOVEST MARKA MILOŠEVIĆA: Ako smo neke pare ukrali, neka od njih kupe deci lek

Društvo -
Marko Milošević izjavio za nedeljnik Afera da, posle onoga što je doživeo njegov otac malo kome veruje. Bio sam srećniji kao sin bankara nego kad je postao predsednik

BEOGRAD - Marko Milošević, sin bivšeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, u ispovesti za nedeljnik Afera rekao je da trenutno u Rusiji živi skromno i da nema prihoda.- Zbog sudbine mog oca malo kome verujem. Srećniji sam bio kao sin bankara nego kasnije kao predsednika države. Sada nemam prihode, a kako i da ih imam kad sam opljačkan i kad mi se ne dozvoljava da radim. Nisu mi isplaćeni ni šteta ni osiguranje. Za biznis je potreban novac. Pozdravite dušebrižnike i poručite im da se ne sekiraju. Dobro sam i zdrav sam, imam normalan život, nemam nikakav biznis, redovno se čujem s porodicom i prijateljima. Ako smo neke pare ukrali, neka od njih kupe deci lek - rekao je Milošević za nedeljnik Afera.

Vladao 10 godina... Milošević
Vladao 10 godina... Milošević

Prodali veru za večeruOn kaže da se oseća baš dobro što se konačno oslobodio grebatora i ulizica, dodajući da su se neki prijatelji porodice Milošević poneli kao Vuk Branković pre šest vekova, jer su prodali svog šefa, njegove ideje i svoju čast zarad političkog interesa.- Takvi prodaju veru za večeru. To dovoljno govori o kakvim ljudima je reč, ako se uopšte tako mogu nazvati - rekao je Milošević.Smatra da su se mnogi ljudi koji su nekad bili bliski Miloševiću dobro uklopili u dosovsku tranziciju.- Kod Slobe su bili mali miševi, a sad su izrasli u demokratske pacove.Takođe, sin nekadašnjeg prvog čoveka Jugoslavije i Srbije kaže da nema istine u tvrdnjama demokratskih vlasti da je porodica Milošević iznela u Rusiju četiri milijarde dolara.Nema skrivenih para- Neka hrane svoju decu od svih tih para za koje kažu da smo ih mi pokrali i sklonili. Evo, poklanjam im sve što nam nađu. Neka ih sram i stid bude. Pa, ti isti „poštenjakovići“ što nam pakuju afere obišli su ceo svet tragajući za Slobinim parama, koje ne postoje. I šta su pronašli? Zar mislite da ne bi prijavili svaki pronađeni dolar kako bi ga diskreditovali? Kad već nisu uspeli u potrazi za nepostojećim blagom, i da bi opravdali laži koje su pre toga izneli, javnost truju izmišljenim brojkama. To su teške klevete i u normalnoj zemlji za to se ide u zatvor - kazao je Marko Milošević.Na kraju je rekao da bi njegovog oca obesili na beogradskim Terazijama da je sproveo privatizaciju onako kako je to urađeno posle 2000. godine.

ČinjeniceTATIN SIN- Marko Milošević pobegao u Rusiju 6. oktobra 2000.- Optužen da je jedan od glavnih organizatora za šverc duvana od 1996. do 2001.- U Rusiji ima status političke izbeglice- Za njim je raspisana crvena Interpolova poternica

Trovanje i mrcvarenjeSLOBU ĆE PRAVITI OD BLATAMarko Milošević tvrdi da su njegovog oca ubili pred sam kraj suđenja u Hagu, te da je pre toga na sudu i u zatvoru mrcvaren i trovan, ali da je ipak „zadržao sve svoje sposobnosti i kvalitete, ali i dostojanstvo ranih hrišćanskih mučenika“.- Sve što je Sloba rekao 2. oktobra 2000. se, nažalost, ostvaruje. Bio je veliki vizionar. Praviće ga od blata.

Bez odgovoraSOCIJALISTI ĆUTENiko od članova Socijalističke partije Srbije juče nije želeo da govori o onome što je izneo Marko Milošević, sin pokojnog šefa stranke. Na naše pozive i poruke nisu odgovorili sadašnji predsenik SPS Ivica Dačić i potpredsednik i dugogodišnji prijatelj Slobodana Miloševića, Milutin Mrkonjić. Za priču nisu bili raspoloženi ni Zoran Baki Anđelković ni Slavica Ðukić Dejanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track