Šoškić: Advokati čekaju odluku Ustavnog suda
Foto: Tanjug

Štrajk advokata

Šoškić: Advokati čekaju odluku Ustavnog suda

Društvo -
Rešenje više ne očekujemo da će proisteći iz razgovora i pregovora bilo sa Ministarstvom pravde, bilo sa Ministarstvom finansija, naveo je predsednik Advokatske komore

VRNJAČKA BANJA - Predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić rekao je danas da rešenje problema zbog kojih već skoro mesec dana traje štrajk advokata u Srbiji očekuje od Ustavnog suda.

„Rešenje očekujemo tako što će Ustavni sud doneti odluku povodom toga. Rešenje više ne očekujemo da će proisteći iz razgovora i pregovora bilo sa Ministarstvom pravde, bilo sa Ministarstvom finansija“, rekao je Šoškić novinarima u Vrnjačkoj Banji gde prisustvuje godišnjem savetovanju sudija.

Prema njegovim rečima, ministarstva pravde i finanasija, s jedne strane, i advokatura sa druge su se toliko udaljili tokom vremena umesto da su se približili rešenju.„Ušančili smo se u svoje rovove gde je teško da nas neko pokrene, i jednu i drugu stranu.

Mislim da je najpravilnije i najbolje za obe strane da poslušamo odluku Ustavnog suda i da shodno toj odluci dođemo u situaciju da možemo da kažemo da smo rešili jedan problem koji je inače bio teško rešiv“, rekao je Šoškić.

Beogradski advokati obustavili su rad 10. septembra, a advokati iz cele Srbije pridružili su im se 17. septembra.Advokati traže rešavanje problema paušalnog oporezivanja i izmene pojedinih odredbi Zakona o javnim beležnicima i pratećih zakona, za koje tvrde da advokaturu stavljaju u diskriminisani položaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track