KAPETAN VOJSKE SRBIJE LJUDINA: Od plate sakupio 30.000 dinara za poplavljene kolege
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Gašić uručio pomoć zaposlenima

KAPETAN VOJSKE SRBIJE LJUDINA: Od plate sakupio 30.000 dinara za poplavljene kolege

Društvo -
Ovim humanim gestom pokazujemo da naši pripadnici i njihove porodice u teškim uslovima nisu sami, kaže ministar
1 / 2 Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić uručio je danas pomoć, više od šest miliona dinara, pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije čiji su domovi oštećeni u majskim poplavama.Gašić je uručio pomoć za 30 od ukupno 125 lica koja su ispunila kriterijume da dobiju humanitarnu pomoć, koju su sakupile njihove kolege, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Ministar je najavio da će danas i sutra pomoć biti uručena i preostalim pripadnicima ministarstva i vojske čiji su domovi oštećeni u majskim poplavama, istakavši da je reč o dodatnoj i ličnoj pomoći koju su zaposleni u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije prikupile za svoje kolege ugrožene u poplavama.

On je poručio da su ovom humanitarnom akcijom Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane još jednom, od nebrojano puta, dokazali da su uz svoj narod. "Ovim humanim gestom pokazujemo da naši pripadnici i njihove porodice u teškim uslovima nisu sami," istakao je Gašić.

Ministar je podsetio da su Vojska i Ministarstvo odbrane tokom poslednje dve godine učestvovale u osam humanitarnih akcija organizovnih za prikupljanje sredstava pre svega za lečenje bolesne dece i da je prikupljeno više od pet miliona dinara.

"U okviru tih akcija prikupljeno je više od 2,7 miliona dinara za lečenje Jovane Živković ćerke jednog od pripadnika Vojske Srbije, rekao je Gašić. Ministar je pohvalio jednog od kapetana u Vojsci Srbije, koji je od svoje plate izdvojio 30.000 dinara da bi pomogao svojim kolegama.

Gašić je podsetio daje Vojska među prvima pritekla u pomoć stanovništvu ugroženom u poplavama i da i sada danonoćno radi na saniranju posledica poplava, a najviše u Kladovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja