PREBIJANJE ANDREJA VUČIĆA: Žandarmi prekoračili ovlašćenja, slede otkazi
Foto: Printskrin Tv N1

Napravljen niz propusta

PREBIJANJE ANDREJA VUČIĆA: Žandarmi prekoračili ovlašćenja, slede otkazi

Društvo -
Petorica žandarma su na saslušanju izjavila da su naređenja da upotrebe silu u tom obliku prema svima bez razlike da li se radi o službenim licima ili štićenim ličnostima dobili od komandanta niškog odreda Senada Koštića i njegovog zamenika Nenada Anđelkovića

BEOGRAD - Istraga o incidentu na Paradi ponosa kada su pripadnici niškog odreda Žandarmerije pretukli Andreja Vučića, Predraga Malog i dvojicu pripadnika "Kobri" je završena i u njoj ustanovljeno da su žandarmi prekoračili svoja ovlašćenja.

Petorica niških žandarma koji su odmah nakon objavljivanja snimka incidenta identifikovani biće otpušteni iz policije i krivično gonjeni, a o sudbini komandanta Žandarmerije generala Milenka Božovića odlučiće se narednih dana.

Petorica suspendovanih pripadnika niškog odreda Žandarmerije koji su brutalno pretukli Vučića i pripadnike Specijalne jedinice Vojske Srbije koji su bili u njegovom obezbeđenju saslušni su u istrazi koju su zajendički vodili MUP, Vojnobezbednosna agencija i BIA.

Izvor blizak istrazi navodi da je pošto su pregledani snimci, saslušani učesnici događaja i preslušani telefonski razgovori ustanovljeno da su niški žandarmi prekoračili svoja ovlašćenja.

Izvor navodi da će svi dokazi zajedno sa izveštajem koji su napravile sve tri službe u narednim danima biti predati tužilaštvu i da ima elementa da tužilac porene postupak po službenoj dužnosti.

Petorica žandarma su na saslušanju izjavila da su naređenja da upotrebe silu u tom obliku prema svima bez razlike da li se radi o službenim licima ili štićenim ličnostima dobili od komandanta niškog odreda Senada Koštića i njegovog zamenika Nenada Anđelkovića.

Izvor navodi da je u istrazi utvđeno i da je komandant Žandarmerije Milenko Božović napravio niz propusta.

(Tanjug/Naše novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track