Počasni doktorat uručen endokrinologu Felipeu Kasanuevi
Foto: Dragana Udovičić

Za izuzetna naučna dostignuća

Počasni doktorat uručen endokrinologu Felipeu Kasanuevi

Društvo -
Obrazlažući predlog, prof. Dragan Micić ukazao je na bogat naučni rad španskog lekara i naglasio da je prof. Kasanueva objavio 372 naučna rada u prestižnim svetskim časopisima

BEOGRAD - Profesoru interne medicine i endokrinologije iz Španije Felipeu Kasanuevi, danas je u Rektoratu uručen počasni doktorat Univerziteta u Beogradu. Profesoru Kasanuevi sa Univerziteta Santijago de Kompostela počasni doktorat dodeljen je na predlog Medicinskog fakulteta u Beogradu, za izuzetna naučna dostignuća u oblasti endokrinologije i dosadašnju uspešnu naučnu saradnju i promociju naučnika sa beogradskog Univerziteta.

Obrazlažući predlog, prof. Dragan Micić ukazao je na bogat naučni rad španskog lekara i naglasio da je prof. Kasanueva objavio 372 naučna rada u prestižnim svetskim časopisima.

Španski endokrinolog učestvovao je na mnogobrojnim kongresima, održao mnoga predavanja po pozivu, dao ogroman doprinos u radu strukovnih udruženja i dobio više nagrada i priznanja. Saradnja sa Univerzitetom u Beogradu, prema rečima Micića, započela je u najteže vreme za našu zemlju devedesetih godina prošlog veka, a Kasanueva je pomagao kolegama u Srbiji na sve moguće načine, pa i nabavkom reagenasa, a objavljena su i 64 zajednička rada u svetskim časopisima.

Dekan Medicinskog fakulteta prof. Nebojša Lalić istakao je da se radi o čoveku koji je akademskoj zajednici u Srbiji pomagao u brojnim aspektima, od uslova rada do afirmacije naučnih radnika iz Srbije. Počasni doktorat prof. Kasanuevi uručio je rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track