SASTANAK: Studenti sa Verbićem u petak
Foto: Tanjug DIMITRIJE NIKOLIC

Najavili novi protest

SASTANAK: Studenti sa Verbićem u petak

Društvo -
Sastanak je trebalo da bude održan sutra, ali je pomeren za petak, 10. oktobar u osam časova, kazao je predsednik SKONUS

BEOGRAD - Sastanak studenata sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđanom Verbićem na kome će biti razmatrani studentski zahtevi povodom izmena Zakona o visokom obrazovanju zakazan je za petak, 10. oktobar, rekao je danas predsednik Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) Danilo Jeremić.

"Sastanak je trebalo da bude održan sutra, ali je pomeren za petak, 10. oktobar u osam časova", kazao je Jeremić agenciji Beta.

Oko 2.000 studenata koji su juče protestovali ispred zgrade Ministarstva prosvete u Nemanjinoj ulici nisu postigli dogovor o svojim zahtevima s predstavnicima tog ministarstva. Oni su najavili novi protest u Beogradu u ponedeljak, 13. oktobra ako ne dođe do dogovora na sastanku sa ministrom i predstavnicima Ministarstva.

Kratkoročni zahtevi studenata su da u školskoj 2014/2015. bude šest obaveznih ispitnih rokova, kao i da studenti koji su upisani u prvu godinu studija školske 2010/2011, odnosno 2011/2012. godine zadrže pravo da se finansiraju iz budžeta najduže godinu dana po isteku redovnog trajanja studija, kao što je bilo do sada.

Dugoročni cilj je pisanje novog Zakona o visokom obrazovanju u kome će učestvovati predstavnici studenata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track