I ZDRAVSTVENI RADNICI ZEZAJU KRIZU: Spiskali 149.600 evra na sportske igre!

Vole da se igraju

I ZDRAVSTVENI RADNICI ZEZAJU KRIZU: Spiskali 149.600 evra na sportske igre!

Društvo -
Čak 1.100 zaposlenih u zdravstvu išlo na rekreaciju u Bugarskoj, dok je 75 zaposlenih u kulturi za šest dana u Asprovalti u Grčkoj iskeširalo 13.875 evra

BEOGRAD - Ne postoji kriza u Srbiji koja će sprečiti sindikalce da se odreknu učešća na sportskim igrama, i to isključivo u inostranstvu. Posle otkrića da je na Osme susrete radnika pravosuđa u Uranopolisu u Grčkoj Sindikat pravosuđa Srbije spiskao 135.000 evra, Kurir je došao do podataka da su se ove godine „igrali“ i zdravstveni radnici i zaposleni u institucijama kulture.RekreacijaTako je na 19. tradicionalne Susrete zdravlja, koju su održani od 14. do 20. septembra u Sunčanom bregu u Bugarskoj, Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije vodio čak 1.100 učesnika. Troškovi šestodnevnog boravka na sportskim igrama za svakog učesnika iznosili su po 136 evra, pa nije teško izračunati da je ova sportska manifestacija sindikalce koštala 149.600 evra.Osim zdravstvenih radnika, rekreacije se ove godine nisu odrekli ni zaposleni u kulturi, pa se 75 članova Samostalnog sindikata kulture Srbije od 30. avgusta do 7. septembra u Asprovalti u Grčkoj takmičilo na 10. radničko-sportskim igrama zaposlenih u kulturi. Za svakog učesnika sedmodnevni boravak na igrama koštao je 185 evra, što znači da su zaposleni u kulturi za sedam dana morali da plate 13.875 evra.Tradicija je svetinjaPredstavnici oba ova sindikata tvrde da su učešće na sportskim igrama platili iz svog džepa, ali da tradiciju nisu mogli da prekinu.- To je tradicija koja traje 19 godina i tu nisu u pitanju samo igre već imamo i sastanke i druge sindikalne aktivnosti. Troškove od 136 evra po učesniku za šest punih pansiona u Sunčanom bregu svih 1.100 učesnika su sami platili u više rata. Svesni smo krize, ali oni koji mogu, idu, a oni koji ne mogu, ne idu. Mnogim ljudima to je letovanje - kaže dr Zoran Savić, predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, i dodaje da u našoj zemlji jedino Zlatibor ima kapacitet da primi toliki broj učesnika, ali da je nekonkurentan po ceni.

KulturaNAŠ SINDIKAT JE SIROMAŠANPredsednica Samostalnog sindikata kulture Dragana Ðorđević tvrdi da je na 10. radničko-sportskim igrama zaposlenih u kulturi u Asprovalti učestvovalo 75 članova sindikata, kao i da su svoj boravak tamo sami platili.- Naš sindikat nije bogat kao ostali pa su svi naši članovi išli na sportske igre o sopstvenom trošku - objašnjava Ðorđevićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track