Najnovije vesti

ZAVRŠENA ISTRAGA: Za paljenje ambasada kriva četiri policijska čelnika

Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova

ZAVRŠENA ISTRAGA: Za paljenje ambasada kriva četiri policijska čelnika

Društvo
00:00h
Četvorica odgovornih su napravili greške jer nisu na pravi način reagovali i sprečili da ambasade SAD i Nemačke 21. februara 2008. godine budu zapaljene

BEOGRAD - Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova završila je istragu o propustima tokom obezbeđivanja mitinga "Kosovo je Srbija" i krivcima označila četvoricu bivših čelnika policije.

"To su generali Stevan Bjelić, Borivoje Tešić i Mladen Kuribak, ali i Slobodan Vukolić, tadašnji načelnik Policijske uprave Beograda".

Četvorica odgovornih su napravili greške jer nisu na pravi način reagovali i sprečili da ambasade SAD i Nemačke 21. februara 2008. godine budu zapaljene.

Kako se navodi, završen je jedan deo istrage.

"Sada je istražena uloga svih koji su rukovodili policijom iz štaba u beogradskoj centrali MUP-a. Osim njih, istragom su obuhvaćeni komandanti svih jedinica koje su bile na ulici. Odgovorni u komandnom lancu su tri generala i jedan oficir beogradske policije".

Mladen Kuribak    (foto Marina Lopičić)
Mladen Kuribak (foto Marina Lopičić)

Istragom je utvrđeno da policija 20 minuta nije reagovala na napade huligana i na to što ambasade gore.

"Ovo je samo prvi deo istrage. Predmet je prosleđen u tužilaštvo, ali se i dalje prikupljaju informacije. Posao radne grupe je da utvrdi odgovornost, da li je bilo propusta, ko je komandovao i zbog čega su ambasade toliko ostavljene bez reakcije policije. Radna grupa je obavila saslušanja, vrlo brzo se očekuju novi koraci", rekao je izvor.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...