SPASENA IZ AMBISA: Nestalu monahinju iz manastira Pustinja pronašao pas Šiba
Foto: Gorska Sl

Uspeh Gorske službe spasavanja

SPASENA IZ AMBISA: Nestalu monahinju iz manastira Pustinja pronašao pas Šiba

Društvo -
Pronađena jutros u jami dubokoj 12 metara. Gorska služba dobila je poziv za pretragu terena, s obzirom da je monahinja izašla iz manastira i nije se vratila tokom čitavog dana
1 / 8 Foto: Gorska Služba Spasavanja

BEOGRAD - Brzom intervencijom spasilaca Gorske službe spasavanja Srbije (GSSS) jutros je pronađena nestala monahinja iz manastira Pustinja kod Valjeva.

U saopštenju Gorske službe dostavljenom redakciji portala Kurira, monahinju koja je nestala u petak, pronašao je spasilački pas Šiba u jami nedaleko od manastira, na dubini od oko 12 metara.

Pas Šiba (Foto: Gorska služba spasavanja)
Pas Šiba (Foto: Gorska služba spasavanja)

U saopštenju se navodi da je žena ugruvana, ali da nije bila životno ugrožena. S obzirom na to da je teren nepristupačan, akcija spasavanja je izvedena u vertikalnim uslovima uz upotrebu opreme za tehničko spasavanje.

Gorska služba spasavanja u petak je oko 22 sata dobila poziv za pretragu terena, s obzirom na to da je u jutarnjim satima monahinja izašla iz manastira i nije se vratila tokom čitavog dana.

U jutrošnjoj akciji spasavanja spasilačkoj ekipi Gorske službe Srbije priključili su se i pripadnici Kluba za borilačke i ekstremne sportove „Soko" iz Požege i meštani.

GSSS ukazuje i na važnost blagovremene informacije o nestalima, jer je to jedini način da pretrage budu dovoljno brze i efikasne.

Manastir Pustinja (Foto: Wikipedia)
Manastir Pustinja (Foto: Wikipedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track