RASIPNIK ARBUTINA: Dulićev savetnik trošio milione na deluks putovanja!
Foto: Fonet

Bivši ministar naše pare delio šakom i kapom

RASIPNIK ARBUTINA: Dulićev savetnik trošio milione na deluks putovanja!

Društvo -
Momčilo Arbutina samo je jedan od više od 22 člana delegacije nekadašnjeg Ministarstva za zaštitu životne sredine koji su putovali u Keniju i na druge egzotične destinacije

BEOGRAD - Oliver Dulić, bivši ministar zaštite životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, pošteno se naputovao svetom na račun građana Srbije.Koliko se rasipnički ponašao, najbolje govori podatak da su Dulićevu delegaciju na pojedinim inostranim destinacijama činile i po 22 osobe, a njegov neizbežni pratilac bio je Momčilo Arbutina, posebni savetnik za odnose s javnošću. Ovom Dulićevom pomoćniku je u periodu od 2008. do 2012. godine po osnovu službenih putovanja u zemlji i inostranstvu i ugovora o angažovanju iz državnog budžeta isplaćeno ukupno 5.863.861,9 dinara. Od ove sume na ime službenih putovanja Arbutina je inkasirao 1.547.051,9 dinara, dok mu je za radni angažman isplaćeno 4.316.810 dinara.Specijalna zasedanjaTako je Arbutina 2009. bio u Dulićevoj sviti od 12 članova koja je provela devet dana u Najrobiju u Keniji. Razlog ove posete je bilo 25. zasedanje Upravnog saveta Globalnog ministarskog foruma programa UN za životnu sredinu.Koliko se Duliću, Arbutini i ekipi dopao boravak u Keniji očigledno je i po tome što je njihova delegacija od 12 članova u februaru 2010. boravila na Baliju. Na 11. specijalnom zasedanju Upravnog saveta Globalnog ministarskog foruma programa UN za životnu sredinu ostali su sedam dana.U Danskoj 11 danaIpak, Dulićeva delegacija oborila je rekord po brojnosti i dužini boravka na putovanjima u svetu u decembru 2009. godine. Tada su 22 člana Dulićeve delegacije, u kojoj je bio i Arbutina, boravila u Kopenhagenu u Danskoj čak 11 dana. Zanimljivo je da je tada šef „parade“, koja je učestvovala na konferenciji UN o promeni klime, bio tadašnji premijer Mirko Cvetković, a Dulić mu je bio zamenik. Jedini put kad je s Dulićem i Arbutinom u delegaciji bila još samo tadašnja pomoćnica ministra Jelena Cvetković bio je septembru 2008. na Bledu u Sloveniji.

Oliver DulićHVALA NA PITANJU, DOVIĐENJAOd bivšeg ministra Olivera Dulića nismo uspeli da dobijemo odgovor zbog čega su njegove delegacije na službenim putovanjima u inostranstvo bile toliko brojne, kao i zašto je u njima nezamenljiv član uvek bio Momčilo Arbutina.- Zahvaljujem se na pitanju. Doviđenja - rekao je Dulić i, pošto je pojasnio da ne daje izjave za Kurir, prekinuo vezu.Arbutina je u SMS poruci napisao da je na službena putovanja išao na osnovu odluke ministarstva. - Naknade za angažman i dnevnice u inostranstvu ostvario sam u skladu sa zakonom - naveo je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track