Najnovije vesti

RASPRODAJA IMOVINE:  Prodata kuća Radomira Markovića, supruga se seli u Hrvatsku!

RASPRODAJA IMOVINE: Prodata kuća Radomira Markovića, supruga se seli u Hrvatsku!

Društvo
20:30h
Supruga bivšeg načelnika srpske tajne policije rasprodaje porodičnu imovinu. Agenti procenjuju da je vrednost nekretnine od 400 kvadratnih metara kod „Marakane“ oko dva miliona evra

Velelepna vila Radomira Radeta Markovića, bivšeg šefa tajne srpske policije, u blizini stadiona Crvene zvezde, nedavno je promenila vlasnika. Luksuzno zdanje od skoro 400 kvadrata, prema saznanjima, njegova supruga Ivančica je prodala, kao i gliser koji je bio u savskoj marini kod brodogradilišta. Navodno, u toku je i prodaja porodičnog splava kod Ostružničkog mosta. Prema nezvaničnim informacijama, supruga nekadašnjeg načelnika Resora državne bezbednosti rasprodaje gotovo svu imovinu, jer namerava da se preseli u Hrvatsku. Ona sa sestrom deli velelepnu kuću u eltinom delu Zagreba, prenose Novosti. Najintrigantnija je, međutim, prodaja kuće u ulici Banjički venac, nedaleko od centra Beograda. Od samog početka to zdanje je izazivalo razne kontroverze i nagađanja, jer je, kako je utvrđeno, kupljeno novcem vlade Srbije 1999. godine. Kuću na „Gemaksovim“ terenima prodao je vlasnik istoimene firme Đorđo Antelj, o čemu je i sam pričao još 2001. godine u jednom beogradskom nedeljniku:- Po dolasku na funkciju, Rade Marković je dobio dozvolu da se iz bezbednosnih razloga preseli u zasebnu kuću. Nuđene su mu tri vile na Dedinju, koje mu nisu odgovarale zbog veće kvadrature, pa me je pitao imam li nešto manje. U to vreme imao sam četiri porodične kuće na lokaciji sportskog centra „Gemaks“. On je izabrao jednu od tih kuća, površine 394 kvadrata.

Antelj je demantovao da je kuća građena posebno za Markovića uz opasku da je „taj objekat započet pet meseci pre njegovog stupanja na novu dužnost“.- Prilikom kupovine, dogovoreno je da nam Marković ustupi svoj stan na Čukarici od 147 kvadrata sa garažom i stan svojih roditelja od 67 kvadrata, a da ostatak plati MUP Srbije - ispričao je Antelj. - Međutim, primopredaja još nije izvršena pošto se Marković trenutno nalazi u pritvoru.Vlasnik „Gemaksa“ ispričao je i da je jedan od razloga zbog kojih je Rade Marković kupio tu kuću taj što je u blizini teniskih terena „jer je on strastveni teniser“. Do danas je, međutim, ostalo nejasno da li je Marković predao pomenuta dva stana firmi „Gemaks“, ali je sigurno da je Vlada Srbije u to vreme izdvojila 10 miliona dinara (oko 350.000 maraka) kako bi novom šefu DB rešila stambeni problem. Novac je 1999. godine prebačen Institutu za bezbednost na Banjici, koji je bio u sklopu RDB, a odatle „Gemaksu“.Ostaje pitanje kako je i koje godine završena ova finansijska transakcija između porodice Marković i Antelja, ako se zna da nekadašnji šef DB nije ni izlazio iz pritvora, odnosno zatvora od februara 2001. godine.

Interesantno je, međutim, da je Marković u policiji, a kasnije i tužiocu tokom istrage otmice i ubistva Ivana Stambolića 2003. godine, kao mesto stanovanja naveo Žarkovačku ulicu broj 48, odnosno pomenuti stan od 147 kvadrata, koji je trebalo da ustupi „Gemaksu“.Ostaje otvoreno pitanje kako je onda Ivančica Marković uspela da se upiše kao vlasnik tačno 394 kvadrata kuće sa dvorištem u blizini stadiona Crvene zvezde, odnosno da li je „Gemaksu“ samo Vlada Srbije isplatila pomenutih 10 miliona dinara, a da je ostatak „oprošten“?! Ukoliko je to tačno, Markovićima je uz tu kuću ostao i stan na Čukarici.Prema nekim procenama agenata za prodaju nekretnina, pomenutu kuću porodica Marković prodala je za oko dva miliona evra. I svi su na dobitku - bivši šef DB i njegova porodica, Đorđo Antelj, koji je uz vladin novac dobio, kako se sumnja, i niz pogodnosti, počev od kupovine državnog zemljišta. Jedino je država u minusu.

BEZ KOMENTARA„Novosti“ su juče pokušale da stupe u kontakt sa Ivančicom Marković, preko advokata, kako bi smo proverili istinitost informacija da napušta Beograd i Srbiju i da rasprodaje svu imovinu.- To nije istina - rekao nam je advokat porodice Marković uz opasku da ostavimo telefon i da će nam se Ivančica javiti, ali  nije se javila do zaključenja ovog broja

OSUĐEN NA 40 GODINARadomir Marković nalazi se u požarevačkom zatvoru „Zabela“, gde izdržava kaznu od 40 godina zbog umešanosti u ubistvo četvorice funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali, oktobra 1999. godine, kao i pokušaj ubistva Vuka Draškovića. Protiv njega doneta je još jedna pravosnažna presuda od 15 godina zatvora i to u postupku koji se vodio za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Draškovića u Budvi tokom 2000. godine. Trenutno, protiv Markovića se vodi istraga zbog navodne umešanosti u ubistvo novinara Slavka Ćuruvije. Za ovaj zločin, nedavno je podignuta optužnica, ali je sud vratio Tužilaštvu na dopunu istrage.

(Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...