Srpski meteorolozi: Ne paničite, bilo je i hladnije
Foto: Beta Dragan Gojić

Ništa od najhladnije zime u poslednjih 100 godina

Srpski meteorolozi: Ne paničite, bilo je i hladnije

Društvo -
Nadolazeća zima neće biti najhladnija u poslednjih 100 godina, već će biti blaga, tako da nema potrebe plašiti narod, kaže sinoptičar Milica Đorđević

I dok britanski meteorolozi tvrde da će zima biti veoma hladna, kakva se ne pamti od prošlog veka, i da će taj hladni talas pogoditi i Srbiju, dežurni sinoptičar u Hidrometeorološkom zavodu Srpske Milica Ðorđević kaže da su to sve neistine.- Nadolazeća zima neće biti najhladnija u poslednjih 100 godina, već će biti blaga, tako da nema potrebe plašiti narod - rekla je Ðorđevićeva za agenciju Srna.

Ona je istakla da je ovu prognozu dao Evropski centar za srednjeročnu vremensku prognozu, koji se nalazi u Velikoj Britaniji, te da se zahlađenja očekuju krajem novembra, dok će januar biti hladniji od proseka i s većim količinama padavina nego prošle godine. Podsetila je i da se i prošle godine pojavila netačna informacija da će zima biti najhladnija u poslednjih 1.000 godina.Ðorđevićeva je dodala da se klima promenila i da temperatura vazduha generalno raste.(K. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track