Slučaj pacijenta „koji je smrdeo na fekalije“: Nehumana doktorka još bez kazne

Inspekcija proverava

Slučaj pacijenta „koji je smrdeo na fekalije“: Nehumana doktorka još bez kazne

Društvo -
Nakon ispovesti njegove supruge Stevke objavljene u Kuriru, nadležni su reagovali, ali još se ne zna kako će i da li će medicinske radnice iz Službe kućnog lečenja biti kažnjene

BEOGRAD - Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja pokrenula je istragu protiv dr Marjane Jovičić i medicinske sestre Marije Penić iz Doma zdravlja Batajnica, koje nisu pružile pomoć teško obolelom Slavku Joviću jer im je smrdeo na fekalije.Nakon ispovesti njegove supruge Stevke objavljene u Kuriru, nadležni su reagovali, ali još se ne zna kako će i da li će medicinske radnice iz Službe kućnog lečenja biti kažnjene.

- Prema saznanju i informacijama iz medija, Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja je započela nadzor, kojim se proveravaju svi navodi i vrši provera kvaliteta stručnog rada. Po okončanju postupka biće preduzete propisane mere - rečeno nam je u Ministarstvu.

Dr Biljana Kunić, načelnica Službe kućnog lečenja u Domu zdravlja Zemun, u čijoj je nadležnosti rad službe iz Batajnice, obećala je da će proveriti sve u vezi sa slučajem Jovića, koji je ubrzo preminuo, da bi kasnije rekla da nema pravo da daje izjave i uputila nas na direktorku DZ Zemun dr Kseniju Uzunović. U njenoj kancelariji niko se nije javljao.(S. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track