Štrajk advokata odložio 120.000 suđenja
Foto: Marina Lopičić

Zaostatak ogroman

Štrajk advokata odložio 120.000 suđenja

Društvo -
Šteta ne može da se izračuna, a posledice su dalekosežne, upozorio je Milojević, dodajući da najveći problem predstavljaju stari predmeti

BEOGRAD - Za dva meseca koliko traje štrajk advokata, odloženo je oko 120.000 suđenja, rekao je predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević.

Milojević je rekao i da se tačan broj odloženih suđenja ne zna, jer nisu svi sudovi u Srbiji vodili evidenciju o tome."Na primer, u Osnovnom sudu u Nišu odloženo je 98.000 suđenja, a u Višem sudu u ovom gradu 7.500", dodao je on.

Milojević je rekao i da su predstavnici VSS tražili od svih sudova da dostave podatke o broju suđenja koja su odložena, jer se očekuje da će te podatke tražiti relevantne agencije ili nevladine organizacije.

"Šteta ne može da se izračuna, a posledice su dalekosežne", upozorio je Milojević, dodajući da najveći problem predstavljaju "stari" predmeti.

"Od plana da se završi 20 odsto starih slučajeva nema ništa. Udarni meseci za sudije i advokate su septembar, oktobar i novembar, a tada maltene nije održano nijedno suđenje. Sudije zato neće snositi odgovornost ukoliko ne reše predmete u zadatom roku", rekao je Milojević.

(Tanjug/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track