PORESKA UPRAVA: Bisić krala podatke, sada neko ima informacije o svim građanima Srbije!
Foto: Fonet

Obraćanje šefa srpskih poreznika

PORESKA UPRAVA: Bisić krala podatke, sada neko ima informacije o svim građanima Srbije!

Društvo -
Marinković je ranije najavio da će izneti dokaze o njenom iznošenju podataka, kao i podatke o firmama koje su od nedavno blokirane, a godinama nisu

BEOGRAD - Milica Bisić, koja je radila kao savetnik u Ministarstvu finansija u vreme Mlađana Dinkića, i danas kao konsultant koristi bazu podataka koju je iznela iz Poreske uprave, tvrdi Marko Marinković, direktor Poreske uprave.Marinković je ranije najavio da će izneti dokaze o njenom iznošenju podataka, kao i podatke o firmama koje su od nedavno blokirane, a godinama nisu.

16.03 - Bisićka nije imala ovlašćenje da ulazi, niti ovlašćenje da pristupi poverljivim podacima republike Srbije i za to krivično delo je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do 6 godina. Na diskovima se, prema tvrdnjama Marinkovića, nalaze imena svih građana, matični brojevi, prihodi građana i firmi, dugovanja firmi i reprogram dugovanja.

Marko Marinković, foto: Dado Đilas
Marko Marinković, foto: Dado Đilas

15.36 - Postoje indicije da su baze podataka iznete u inostranstvo. Tri diska sa podacima se nalaze kod Ivana Posavca, koji je sa njima boravio u inostranstvu, tvrdi Marinković i dodaje da se ovakve stvari u inostranstvu nazivaju špijunažom.

15.28 - Bazu podataka je dalo bivše rukovodstvo Poreske uprave po odobrenju Ćorsovića i Bisićke. Svi podaci su službena tajna.

15.25 - Bisić je imala slobodan pristup bazi podataka i tom prilikom se nije evidentirala. Dolazila je dva puta nedeljno i nije korisila identifikacionu karticu. Izneti su podaci o vozilima, baza od 15.08.2012. do 15.06.2014. godine, tvrdi Marinković.

15.18 - Počela konferencija u Poreskoj upravi, obraća se direktor Poreske uprave, Marko Marinković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track