VERUJEM U TOLERANCIJU: Lajkomatom u promovisanje ljudskih prava!

Takmičenje

VERUJEM U TOLERANCIJU: Lajkomatom u promovisanje ljudskih prava!

Društvo -
Mesec tolerancije i ljudskih prava pokreće više neformalnih grupa mladih iz Novog Sada, Subotice, Zrenjanina, Novog Pazara i drugih gradova širom Srbije, a podržali su ih Ministarstvo omladine i sporta i Kancelarija za ljudska i manjinska prava

BEOGRAD - Mesec tolerancije i ljudskih prava obeležava se od 16. novembra do 10. decembra pod sloganom Verujem u toleranciju.

Mesec tolerancije i ljudskih prava pokreće više neformalnih grupa mladih iz Novog Sada, Subotice, Zrenjanina, Novog Pazara i drugih gradova širom Srbije, a podržali su ih Ministarstvo omladine i sporta i Kancelarija za ljudska i manjinska prava.

U okviru obeležavanja, organizuju se takmičenje Ambasador tolerancije i ljudskih prava i LAJKOMAT karavan od Subotice do Novog Pazara, tokom kojeg će u više gradova biti postavljeni aparati koji će snimati video poruke građanki i građana kojima se afirmišu tolerancija i ljudska prava.

Video poruke će biti postavljene na portal www.nemrznji.rs, a zvanični haštagovi su #verujem #tolerancija #nemrznji.

Pobednik takmičenja je osoba čija video poruka bude najviše šerovana. Glavna nagrada za pobednika, koji postaje Ambasador tolerancije i ljudskih prava, je poseta institucijama Saveta Evrope u Strazburu.

Mesec tolerancije i ljudskih prava će biti najavljen na konferenciji za štampu u petak, 14. novembra u Novom Sadu, a prva aktivacija sa lajkomatom se organizuje u nedelju 16. novembra u Subotici.

Akcija i takmičenje obuhvataju Lajkomat karavan od Subotice do Novog Pazara tokom kojeg će mladi ljudi poručiti zašto veruju u toleranciju, a zatim to šerovati na društvenim mrežama kako bi postali ambasadori tolerancije i ljudskih prava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track