SAJ oslobađa taoce u Batajnici!
Foto: KURIR

Borba protiv terorizma 2014.

SAJ oslobađa taoce u Batajnici!

Društvo -
Pokaznoj vežbi prisustvovaće i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović

BEOGRAD - Pripadnici 17 specijalnih jedinica policije 12 zemalja jugoistočne Evrope, izvešće sutra u bazi Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) u Batajnici vezbu oslobađanja talaca.

Vežba se izvodi u sklopu međunarodnog seminara "Borba protiv terorizma 2014", koji su rukovodila dva instruktora i predavača iz Jedinice za spasavanje talaca američkog FBI i instruktori SAJ-a, saopštio je danas MUP.

Pokaznoj vežbi "Oslobađanje talaca u slučajevima masovnih talačkih situacija" prisustvovaće ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, navodi se u saopštenju. SAJ je savremena, visokoprofesionalna antiteroristička jedinica policije, usko specijalizovana i opremljena savremenom opremom i naoružanjem za izvršavanje visokorizičnih zadataka.

To se pre svega odnosi na borbu protiv terorizma na taktičkom nivou, kao i pružanje asistencije Upravi kriminalističke policije i drugim jedinicama MUP-a prilikom hapšenja najopasnijih kriminalnih grupa.

Iskustvo dugo tri decenije i program obuke po uzoru na svetske antiterorističke jedinice, doprineli su stvaranju izuzetno obučene, pokretne i opremljene operativne jedinice. Pripadnici SAJ-a uspešno su obezbeđivali najviše državne rukovodioce, skupove i objekte od posebnog značaja i strane državnike koji su bili u poseti Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track