Bramerc kod Vukčevića: Predstavljena Strategija srpskog Tužilaštva
Foto: Tanjug

Susret u Specijalnom sudu

Bramerc kod Vukčevića: Predstavljena Strategija srpskog Tužilaštva

Društvo -
Glavni tužilac Haškog tribunala danas će se sastati i sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem

BEOGRAD - Tužilaštvo za ratne zločine predstavilo je danas u Beogradu glavnom tužiocu Haškog tribunala Seržu Bramercu Stategiju srpskog Tužilaštva u narednom periodu.

Težište u strategiji je stavljeno na dalje unapređenje regionalne saradnje u predmetima ratnih zločina kao i na otvaranje novih slučajeva na osnovu razmenjenih informacija i dokaza, navodi se u saopštenju tužilaštva.Bramerc je u Specijalnom sudu u Beogradu razgovarao sa tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčeevićem i o nastavku saradnje u okviru izlazne strategije Haškog tribunala predviđenog Rezidualnim mehanizmom (Mehanizam za međunarodne krivične sudove).

Dva tužioca su razgovarala i o aktivnostima iz oblasti ratnih zločina predviđenih Akcionim planom Vlade Srbije na preporuke Evropske komisije, a u okviru Poglavlja 23 „Pravosuđe i temeljna prava", navodi se u saospstenju.Glavni tužilac Haškog tribunala danas će se sastati i sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.Bramerc se juče sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i tom prilikom pozdravio borbu MUP-a protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Bramerc je ocenio dobrom saradnju Rezidualnog mehanizma, koji je pravni naslednik Haškog tribunala, sa MUP-om, što je navedeno i u prethodnim izveštajima glavnog tužioca.Glavni haški tužilac je prethodno posetio Sarajevo. Bramerc bi trebalo da podnese redovni šestomesecni izveštaj Savetu bezbednosti u drugoj nedelji decembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track