STOP NASILJU: Protest ispred FPN zbog napada na dekana Vujačića
Foto: Tviter

Studenti se okupili

STOP NASILJU: Protest ispred FPN zbog napada na dekana Vujačića

Društvo -
Okupljeni studenti poručili su da je nasilje na fakultetima izraženije više nego ikad, da je kulminiralo napadom na profesora Iliju Vujačića i zatražili da nadležni što pre otkriju odgovorne za te incidente

BEOGRAD - Studenti Fakulteta političkih nauka okupili su se danas ispred FPN, protestujući zbog napada na dekana Iliju Vujačića i, kako kažu, sve učestalijeg nasilja na Beogradskom univerzitetu.

Okupljeni studenti poručili su da je nasilje na fakultetima izraženije više nego ikad, da je kulminiralo napadom na profesora Iliju Vujačića i zatražili da nadležni što pre otkriju odgovorne za te incidente.

Poslanik i docent na Fakultetu političkih nauka Vladimir Pavićević rekao je novinarima da se još ne zna šta je pozadina napada na Vujačića, ali da se naručioci i motivi moraju što pre otkriti.

"Vujačić je pre dva meseca bio izložen ucenama i pretnjama da podnese ostavku na mesto dekana fakulteta", rekao je Pavićević, koji je dodao da ovo nije samo napad na Vujačića nego i na sve istraživače, naučnike i studente koji se bore za demokratsko društvo.

"Mora da reaguje cela akademska zajednica", rekao je Pavićević. Vujačić će se obratiti javnosti na konferenciji za medije u 14.30, koja će biti održana na Fakultetu političkih nauka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja