KONAČNO LEPO O SRBIJI: CNN traži fotografije naše zemlje, najbolje će objaviti!
Foto: AP

konkurs na američkoj TV

KONAČNO LEPO O SRBIJI: CNN traži fotografije naše zemlje, najbolje će objaviti!

Društvo -
Posle godina koje su obeležili nemiri i napetost nakon raspada Jugoslavije, ta zemlja se nametnula kao mesto glavnog čvorišta tog dela Evrope,piše u tekstu u kome je Srbija prikazana u vedrom svetlu

VAŠINGTON - Američka televizija Si-En-En objavila je na svom sajtu pod rubrikom "CNN Report", tekst pod naslovom "Navedite svoje omiljene stvari vezane za Srbiju" u kojem se od građana traži da "pošalju svoje fotografije te evropske države, od kojih će najlepše biti objavljene na CNN-u."

"Smeštena na raskršću Istoka i Zapada, Srbija je bila svedok burne istorije koja se odvijala u njenim drevnim gradovima, planinama i ravnicama. Posle godina koje su obeležili nemiri i napetost nakon raspada Jugoslavije, ta zemlja se nametnula kao mesto glavnog čvorišta tog dela Evrope. Takođe, predstavlja veoma atraktivnu turističku destinaciju.", kaže se u tekstu jednog od producenata CNN-a Rejčel Rodriges koja je prikazala Srbiju u vedrom svetlu.

CNN je pozvao čitaoce da pošalju fotografije svojih omiljenih stvari vezanih za Srbiju, neku istorijsku građevinu, specijalitet fascinantne srpske kuhinje ili neki krajolik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track