OŠTRO NA BAHATE VOZAČE: Preti im i trajno oduzimanje vozila
Foto: Tanjug

Predlozi izmena Zakona o saobraćaju

OŠTRO NA BAHATE VOZAČE: Preti im i trajno oduzimanje vozila

Društvo -
Predložene izmene zakona predstavio je ministar Stefanović, naglasivši da je njihov cilj spasavanje života svih učesnika u saobraćaju
1 / 4 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je predstavilo predloge izmena Zakona o saobraćaju usmerene ka većoj bezbednosti na drumovima kojima je predviđeno, u određenim drastičnim slučajevima kršenja zakona i trajno oduzimanje vozila.

Predložene izmene tog zakona, koje će se uskoro naći u parlamentu, predstavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, naglasivši da je njihov cilj spasavanje života svih učesnika u saobraćaju.

Stefanović je istakao i da se predloženim izmenama pooštrava kaznene politika, istakavši da će se istovremeno pojačano raditi na prevenciji i edukaciji.

Sastanak Radne grupe odložen za sutraPrvi sastanak Radne grupe za brigu i čuvanje mladih vozača i mladih učesnika u saobraćaju, kojim predsedava potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koji je bio najavljen za danas odložen je za sutra, saopšteno je iz kabineta Zorane Mihajlović.

Radna grupa imaće proširenu ulogu i, osim rada na izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja, radiće na poštravanju pravila i sankcija za ponašanje mladih učesnika u saobraćaju, ali i na prevenciji i edukaciji, kako bi se broj saobraćajnih nesreća u kojima mladi stradaju smanjio, navodi se u saopštnju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track