BRUKA: Iračanima naplatili taksi 60.000 dinara za samo 18 kilometara vožnje
Foto: Arhiva

Taksisti i menjačnice brutalno kradu turiste

BRUKA: Iračanima naplatili taksi 60.000 dinara za samo 18 kilometara vožnje

Društvo -
Gostima iz Iraka za vožnju od aerodroma do grada uzeli šest puta više para, a menjači im evro otkupili po mnogo nižem kursu od realnog

BEOGRAD - Kako izgleda „tradicionalno srpsko gostoprimstvo“, najbolje govori primer petnaestak Iračana, među kojima je bilo i dvoje dece, koje su juče odmah pri sletanju u Beograd prvo „odrali“ taksisti, a onda i radnici u menjačnici!Za vožnju od aerodroma do centra grada, odnosno za svega 18 kilometara, platili su u pet automobila ukupno 60.000 dinara, odnosno šest puta više od realne cene. Samo koji sat kasnije opelješili su ih i u menjačnici, gde su im evro menjali po proizvoljnom kursu od 115 dinara, iako je odnos 120,84 dinara za jedan evro. Dušan Anastasov, PR menadžer agencije „Big blu“, preko koje su ovi turisti obezbedili smeštaj i program aktivnosti tokom boravka u prestonici, zaprepašćen je takvim postupcima svojih sugrađana.Odrali ih- Prema dogovoru, trebalo jeda Iračani sami organizuju prevoz do izabranih hotela, zato smo se i iznenadili kad su se pojavili u agenciji. Taksisti su ih dotle dovezli i ostavili, umesto da ih prebace do hotela. Odrali su ih, a da ih čak nisu ni doveli na željenu adresu - dodaje Anastasov i kaže da su Iračani bili zbunjeni.Međutim, njihova muka se ni tu nije završila. Kasnije su s predstavnikom agencije krenuli u šetnju gradom. U Knez Mihailovoj su zastali da razmene novac.- Kad je kolega primetio da je radnik u menjačnici Iračanima, umesto po zvaničnom kursu, dinare prodao za 115 po evru, prišao je i pitao: „Šta se ovde dešava? Zar kurs nije oko 120?“ Radnik je odgovorio: „Zavisi za koga“ - revoltirano priča Anastasov:Stiže još Iračana- Ovo je sramota za našu zemlju. Prvi utisak je vrlo važan, a strašno je da turisti misle da u Srbiji svako hoće da te zavrne.On najavljuje da sledeće nedelje 13 Iračana, radnika turističkih agencija, dolazi u Srbiju da upozna našu zemlju kako bi klijentima lakše mogli da prodaju aranžmane.- Oni Srbiju smatraju Zapadom, a lakše dobijaju vize za našu zemlju nego za EU. Pošto su navikli na pustinju, smatraju nas zelenom zemljom.

Grad se bori protiv „divljaka“KAZNE ZA TAKSISTE 250.000 DINARAU Sekretarijatu za inspekcijske poslove grada Beograda poručili su da je aerodrom „prepoznat kao lokacija od posebnog interesa“ . Od početka 2014. inspekcija je dobila 37 prijava zbog povećane naplate. Kazne za navedeni prekršaj za taksiste kreću od 80.000 do 200.000 dinara, a za neizdavanje računa od 10.000 do 250.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track