POTPISAN SPORAZUM: Mihajlovićeva nastavlja dvodnevnu posetu Slovačkoj
Foto: Tanjug

Ministarka u Bratislavi

POTPISAN SPORAZUM: Mihajlovićeva nastavlja dvodnevnu posetu Slovačkoj

Društvo -
Drugog dana posete planiran je poslovni forum u okviru kojeg će predstavnici srpske delegacije razgovarati sa slovačkim privrednicima zainteresovanim za ekonomsku saradnju sa Srbijom

BRATISLAVA - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nastavlja danas dvodnevnu posetu Slovačkoj, u koju je doputovala povodom šestog zasedanja Mešovite komisije za ekonomsku saradnju dve zemlje.

Drugog dana posete planiran je poslovni forum u okviru kojeg će predstavnici srpske delegacije razgovarati sa slovačkim privrednicima zainteresovanim za ekonomsku saradnju sa Srbijom. Mihajlović, koja je i kopredsednik Mešovite komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Slovačke, potpisala je juče sa slovačkim ministrom spoljnih poslova Miroslavom Lajčakom Sporazum o međunarodnom kombinovanom transportu između dve zemlje.

Kako je ocenjeno, taj dokument će doprineti većoj efikasnosti u saobraćajnom transportu, boljoj međusobnoj saobraćajnoj povezanosti, te smanjenju zagađenja životne sredine, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima. Potredsednica vlade se juče takođe sastala sa slovačkim ministrom privrede Pavolom Pavlišom sa kojim je razgovarala o projektima iz nekoliko resora.

"Razgovarali smo o svim resorima, energetici, železnici, putevima... Razmenjivali smo iskustva kako da privučemo što više investitora, kako da napravimo ambijent da investitori dolaze u našu zemlju, i mislim da postoji puno zajedničkih tema o kojima ćemo sutra razgovarati", rekla je Mihajlović juče Tanjugu. Ona je istakla da Slovačka ima prema Srbiji odnos "pun poštovanja", koji se pokazuje u poštovanju puta Srbije ka EU, teritorijalnog integriteta naše zemlje i u tome "koliko su nam pomogli posle poplava".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track