Sara Kirbi: Ovo je prava prilika da se pomogne srpskom narodu
Foto: Zorana Jevtic

U Beogradu održan 14. dobrotvorni bazar Međunarodnog kluba žena

Sara Kirbi: Ovo je prava prilika da se pomogne srpskom narodu

Društvo -
Posetioci su na štandovima 46 zemalja mogli da kupe hranu, piće i druge proizvode iz tih država. Supruga ambasadora SAD veruje da će najviše novca otići žrtvama poplava

BEOGRAD - Godišnji dobrotvorni bazar u organizaciji Međunarodnog kluba žena održan je na Beogradskom sajmu, a u njemu je učestvovalo 46 zemalja sveta sa svojim ambasadorima i volonterima, koji su na specijalno ukrašenim štandovima prodavali tradicionalnu hranu, piće, suvenire, knjige, igračke, odeću i druge proizvode karakteristične za svoju državu.Sav novac zarađen na sajmu biće preusmeren na projekte koji se bave humanitarnim akcijama u Srbiji. Pored toga, ove godine će Međunarodni klub žena izdvojiti deo sredstava za građane koji su pretrpeli katastrofalne poplave u maju.

Na štandu Sjedinjenih Američkih Država bili su ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi i njegova supruga gospođa Sara Kirbi i istakli su da je dobrotvorni bazar idealan način da se prikupe sredstva za pomoć ugroženima.- Ovaj događaj je veoma značajan. Prava prilika da se okupimo i učinimo korisne stvari za srpski narod. Želja nam je da pomognemo što više ljudi jer je mnogima u Srbiji to potrebno, a naročito ove godine, kad su se desile velike katastrofe. Pre svega mislim na poplave - rekla je za Kurir gospođa Kirbi.Kako je istakla, ona veruje da će mnogo novca biti sakupljeno jer je poseta izuzetna.- Na našem štandu su najpopularnije korpice s hranom koje izgledaju glamurozno, pa mnogi uživaju u njima - kaže gospođa Kirbi.(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track