Notari pripravnici položili zakletvu
Foto: Tanjug

Skupština grada Beograda

Notari pripravnici položili zakletvu

Društvo -
Predsednik Javnobeležničke komore Miodrag Đukanović je rekao da mu je velika mi je čast što ta komora ima priliku da zaposli 83 mladih sa tendencijom da sledeće godine taj broj bude veći

BEOGRAD - U Svečanoj sali Skupštine grada Beograda danas je 83 notarskih pripravnika položila zakletvu, nakon čega će imati priliku da se zaposle u javnobeležničkim kancelarijama.

Predsednik Javnobeležničke komore Miodrag Đukanović je rekao da mu je velika mi je čast što ta komora ima priliku da zaposli 83 mladih sa tendencijom da sledeće godine taj broj bude veći, i to u trenutku kada čitav svet vodi bitku sa visokom stopom nezaposlenosti.

Đukanović je istakao da je znanje i stručnost koju su sticali tokom školovanja dragoceno za tu delatnost i izrazio uverenje da će to doprineti efikasnijem kvalitetnijem radu javnih beležnika u Srbiji, a samim tim i pravosudnom sistemu Srbije.

Kako bismo izgradili modernu pravnu državu potrebno je sprovesti reforme i pružiti šansu mladim i obrazovanim ljudima koji polaganjem zakletve javnog beležnika preuzimaju veliku odgovornost.

"Ovo je početak rada Javnobeležničke komore i nadamo se da ćemo uskoro ponoviti konkurse i primiti još značajan broj pripravnika", dodao je Đukanović.

Pripravnica Dubravka Simanović smatra da je javno beležništvo respektabilna profesija i da pruža mogučnost profesionalnog usavršavanja i napredovanja. Ona je dodala da joj je veoma drago što je deo javnog beležništva na početku, budući da je ovo novina u našem pravnom poretku.

"Konkurisala sam na mesto javnobeležničkog pripravnika jer smatram da je to odlično mesto i prilika da se izgradim u stručnom smislu" rekla je pripravnica Ivana Blagojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track