SUVI GENIJE: Potpredsednik Skupštine Vladimir Marinković završio doktorske studije za 11 meseci!

Vredno učio

SUVI GENIJE: Potpredsednik Skupštine Vladimir Marinković završio doktorske studije za 11 meseci!

Društvo -
Na Ekonomskom fakultetu, doktorske studije u proseku traju od šest do osam godina, kaže dekan Branislav Boričić. Ranije je rad na doktorskoj tezi trajao od četiri do pet godina, a prosečno vreme za izradu i odbranu doktorata bilo je od pet do deset godina

Potpredsednik Skupštine Vladimir Marinković suvi je genije, jer je u 11 meseci odbranio magistarski rad i doktorirao.

Sve se dogodilo 2006. i 2007. godine na Fakultetu za trgovinu i bankarstvo „Janićije i Danica Karić“, Univerziteta „Braća Karić“.

Marinković je novembra 2006. magistrirao sa temom „Socijalni dijalog kao faktor evropskih integracija Srbije“, da bi oktobra 2007. doktorirao na temi „Položaj sveta rada u procesu globalizacije“

Na Ekonomskom fakultetu, na primer, doktorske studije u proseku traju od šest do osam godina, kaže dekan Branislav Boričić. Ranije je rad na doktorskoj tezi trajao od četiri do pet godina, a prosečno vreme za izradu i odbranu doktorata bilo je od pet do deset godina.

Rekordno brzo branjen doktorat Marinkoviću je bila i preporuka za sticanje zvanja docenta na Megatrend univerzitetu.

Sam Marinković uveren je da je doktorirao početkom 2008?! Ipak, na naslovnoj strani njegovog rada piše „oktobar 2007“. On se pita i zašto bi bilo neobično da neko doktorira za 11 meseci ako je posvećen onome što radi.Tvrdi da je između magistarskog rada i doktorata prošlo bar 14 ili 15 meseci.

- Neki to razvlače, magistriraju pa doktoriraju tek za deset godina. Ja sam sve vreme radio na disertaciji i na pisanju radova - kaže samouvereno Marinković. Na pitanje da li je istovremeno i radio, odgovara da je jednom nedeljno bio angažovan kao asistent na Fakultetu za menadžment u sportu, takođe na BK univerzitetu.

Marinkoviću je, inače, u oba slučaja bio mentor profesor David Dašić, koji ne može da se seti konkretnog rada. Ipak, veruje da je rad bio dobar, jer „inače ne bi bio odbranjen“.

Od Karića do LjajićaMarinković je u vreme magistriranja i doktoriranja bio i kandidat za poslanika Karićevog Pokreta snaga Srbije. Danas je u SDPS Rasima Ljajića, kao i njegov mentor David Dašić.

Kvalitet presudanProfesor Dašić kaže da „nije bitno brzina kojom je napisan i odbranjen rad, nego kakav je doktorat“. Na pitanje da li je to najbolji doktorat koji je ikada video, odgovara: „Ne znam“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja