KREĆU NOVOGODIŠNJI PRAZNICI: Putnici na ulazu u Srbiju čekaju više sati
Foto: Fonet

Carina i policija rade punim kapacitetom

KREĆU NOVOGODIŠNJI PRAZNICI: Putnici na ulazu u Srbiju čekaju više sati

Društvo -
Putnici, mahom gastarbajteri, koji putuju iz zemalja zapadne Evrope u domovinu, kažu da su na ulazu u Srbiju iz Mađarske čekali ukupno tri do četiri sata

SUBOTICA - Zbog velikog broja vozila, na ulazu u Srbiju na graničnom prelazu Horgoš čeka se oko tri sata, na prelazu Šid oko 90 minuta, na Batrovcima oko sat vremena, dok na ostalim prelazima nema većih zadržavanja, saopšteno je iz MUP-a.

Anketirani putnici, mahom gastarbajteri, koji putuju iz zemalja zapadne Evrope u domovinu, kažu da su na ulazu u Srbiju iz Mađarske čekali ukupno tri do četiri sata.

Granična policija i Uprava Carina su preduzele sve mere iz njihove nadleznosti kako bi promet bio što brži, a to znači da je pojačano prisustvo policajaca i carinika kao i da je otvoreno svih šest traka na ulazu u Srbiju iz Mađarske koje rade punim kapacitetom.

Gužve na tom prelazu, kao i svake godine u vreme božićnih praznika, su uobičajene i počele su sinoć.

Po proceni pripadnika granične policije, od sinoć je preko graničnog prelaza Horgoš prešlo oko 20.000 putnika

.Pripadnici Granične policije mole putnike da se naoružaju strpljenjem i apeluju na građane da tokom praznika koriste alternativne putne pravce i granične prelaze - Bajmok, Bački vinograd i Đala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track