Najnovije vesti

LONČAR: Nije tačno da bez jake veze građani ne mogu da se leče kako treba

Ministar o izjavi direktora Kliničkog centra Srbije

LONČAR: Nije tačno da bez jake veze građani ne mogu da se leče kako treba

Društvo
Znam to jer, između ostalog, svako jutro, pre odlaska u Ministarstvo, obavim bar jednu operaciju u svojoj matičnoj klinici i znam pogled tih pacijenata kada shvate da ih je operisao ministar, a da nisu imali „vezu“, kaže Lončar

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar komentarišući nedavnu izjavu direktora Kliničkog centra Srbije Miljka Ristića o katastrofalnom stanju u zdravstvu, rekao je da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali negira navode da se bez jake veze građani Srbije ne mogu adekvatno lečiti.

"Znam to jer, između ostalog, svako jutro, pre odlaska u Ministarstvo, obavim bar jednu operaciju u svojoj matičnoj klinici i znam pogled tih pacijenata kada shvate da ih je operisao ministar, a da nisu imali „vezu“", kaže Lončar.Upitan da li će Ristić biti smenjen zbog oštrih izjava, Lončar je rekao da se zalaže za to da u zdravstvu, medicini uopšte, jedini kriterijum za vrednovanje nečijeg rada moraju da budu rezultati rada, organizacija posla, uspeh i napredak u oblasti kojom bavi.

"Svako ima pravo na svoje mišljenje, a nikada nisam bežao od stručne polemike, samo što za svaku temu postoji mesto i vreme", dodao je ministar zdravlja.

Lončar se osvrnuo i na nedavnu ostavku direktora RFZO Momčila Babića. "Ministarstvo zdravlja i RFZO su dva spojena suda i da nije postojala saradnja između nas dvojice, verovatno na kraju ove godine ne bi imali ovako značajne rezultate, kao što su niže cene lekova od 1. januara 2015, prvi put organizovane postupke centralizovanih javnih nabavki i ostalo, tako da priče o nekim lošim ličnim odnosima ne bih komentarisao", istakao je on.

Dodao je da su to tako ozbiljna dva sistema, koja funkcionišu po jasno utvrđenim pravilima i procedurama, da ne mogu i ne smeju da zavise od odnosa dvoje ljudi, istakavši da je interes ministarstva da RFZO u budućnosti funkcioniše još kvalitetnije i efikasnije, ko god bio na njegovom čelu.(Tanjug/Danas)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...