OPREZ I STRPLJENJE U VOŽNJI; Putevi prohodni, kolovozi mokri!
Foto: Profimedija

Svi autoputevi prioriteta očišćeni

OPREZ I STRPLJENJE U VOŽNJI; Putevi prohodni, kolovozi mokri!

Društvo -
Na gotovo celoj putnoj mreži u Srbiji vozače očekuju zimski uslovi vožnje uz obaveznu upotrebu zimske opreme, a u planinskim predelima i upotrebom lanaca

BEOGRAD - Svi autoputevi kao i putevi prvog prioriteta su očišćeni, u nižim predelima vozače očekuje dobra prohodnost, a kolovozi su uglavnom mokri, saopštili su danas Putevi Srbije.

Na putevima prvog i drugog prioriteta u planinskim predelima Negotina, Zaječara, Valjeva, Loznice, Kruševca, Niša, Vranja, Sjenice, Ivanjice, Užica i Prijepolja, a slično je i na putevima koji vode preko Kadinjače, Debelog brda, ka Tari, Divčibarima, Kopaoniku, Staroj planini i ostalim zimskim centrima ima ugaženog snega na kolovozu do 5 centimetara.

Na gotovo celoj putnoj mreži u Srbiji vozače očekuju zimski uslovi vožnje uz obaveznu upotrebu zimske opreme, a u planinskim predelima i upotrebom lanaca.

Ukoliko možete da planirate vreme putovanja, onda je to najbolje da činite u periodu od 9 do 17 časova. Danas će vam u vožnji biti potrebno dosta strpljenja i tolerancije, navode Putevi Srbije.

Putevi Srbije podsećaju sve vozače da su od 1.11. do 1.04. po novom pravilniku o upotrebi zimske opreme dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Takođe, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track