SA SMEĆEM U STOMAKU: Ćutalo se 10 dana o krađi i prodaji pokvarenih torti

Kragujevčani u panici zbog nemara JKP „Čistoća“

SA SMEĆEM U STOMAKU: Ćutalo se 10 dana o krađi i prodaji pokvarenih torti

Društvo -
Policija istražuje ko je dopustio da se 14 tona slatkiša s deponije nađe u uličnoj prodaji i zašto pljačka nije prijavljena iako se desila 24. decembra
1 / 5

KRAGUJEVAC - Kragujevačka policija istražuje skandalozan slučaj krađe 18.432 torte s deponije u Jovanovcu, predviđenih za uništenje zbog pojave buđi, koje su završile u ilegalnoj prodaji na ulici zahvaljujući pojedinim radnicima Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća“.Policiju posebno interesuje zašto se o svemu tome ćutalo, zašto niko iz „Čistoće“ nije obavestio ni MUP ni gradske organe o onome što se dogodilo još 24. decembra prošle godine, a za šta je gradonačelnik Kragujevca slučajno saznao tek 2. januara uveče. On je tad obavestio policiju i za sutradan zakazao hitnu sednicu Gradskog veća.

Kamere sve zabeležile... Krađa slatkiša sa smetlišta
Kamere sve zabeležile... Krađa slatkiša sa smetlišta

I kamion „Čistoće“ odvozio torte- Direktor „Čistoće“ Dejan Raonić pokrenuo je disciplinski postupak protiv 18 radnika osumnjičenih za umešanost u krađu i prodaju torti i verovatno je pomislio da je to dovoljno. Nije mi jasno zašto o tome nismo obavešteni kao policija, i to ćemo istražiti, kao i to ko je zakazao, ko je odgovoran što očigledno nije ispoštovana zakonska procedura u vezi sa uništenjem otpada, šta je preduzeto a šta nije, ko je dozvolio nesmetan ulazak i izlazak određenih lica na deponiji - istakao je Goran Živković, načelnik Policijske uprave u Kragujevcu, na konferenciji na kojoj su prikazani snimci kamera video-nadzora sa deponije.Na njima je jasno zabeleženo kako su kamionima, traktorima i automobilima nesmetano iznošene torte s deponije u originalnim pakovanjima skinute sa 32 palete na kojima su transportovane hladnjačom. U toj akciji učestvovao je čak i kamion kiper JKP „Čistoća“!

Prijavili da su uništeneDa je reč o dobro smišljenoj ilegalnoj akciji svedoči i to da na deponiji postoji dokumentacija u kojoj piše da su sve torte uništene.- Imamo posla s organizovanom grupom, a prema njenoj organizovanosti može se zaključiti da se ovakve akcije ne sprovodi prvi put, ali sa sigurnošću kažem da je ovo bio poslednji - odlučno je poručio gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, dodajući da bi rukovodioci „Čistoće“ prećutali ovaj događaj da on za njega nije saznao iz drugih izvora.

Srećom, u zdravstvenim ustanovama u Kragujevcu nisu zabeleženi slučajevi akutnog trovanja ljudi. Neispravne torte se ne mogu naći u prodavnicama, a građani su upozoreni da ih ne kupuju na ulici, gde su pred praznike prodavane po ceni od 50 do 200 dinara po komadu.

Završile na ulici... Ove torte je trebalo uništiti
Završile na ulici... Ove torte je trebalo uništiti
http://www.youtube.com/watch?v=9Hn7oKonqz4

Posledice ćutanjaZATAŠKAVANJE OTEŽALO RAD POLICIJIVreme od trenutka zbivanja ovog incidenta do saznanja o njemu može bitno da utiče i na uništenje materijalnih dokaza. Takođe, da je policija odmah obaveštena šta se dogodilo, sigurno bismo većinu torti zaplenili na ulici pre nego što ih kupe građani - kaže Živković.

Direktor „Čistoće“DEJAN RAONIĆ PRED OTKAZOM?!Sudbina direktora „Čistoće“ je pitanje za nadzorni odbor ovog preduzeća i komisiju za ispitivanje slučaja, koju smo formirali. Ni ja kao gradonačelnik, a ni Gradsko veće nemamo ovlašćenje da takav postupak pokrenemo. Možda je ostavka podrazumevani moralni čin, ali to je na direktoru - rekao je gradonačelnik Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track