(VIDEO) VERNICI ŠOKIRANI: Na srpskoj pravoslavnoj crkvi u Feniksu ustaški simboli!

Vandalizam na Božić

(VIDEO) VERNICI ŠOKIRANI: Na srpskoj pravoslavnoj crkvi u Feniksu ustaški simboli!

Društvo -
Sveštenik Aleksandar Stojšić rekao je lokalnim medijima da je crkva oskrnavljena ustaškim simbolima i da on smatra da je to posledica ksenofobije i rasizma koji se trenutno dešavaju u Evropi, a koje neko pokušava da donese i u SAD.

FENIKS - Na srpskoj pravoslavnoj crkvi u Feniksu, u američkoj državi Arizona, na Badnje veče osvanuli su ustaški simboli.

Ustaški simboli su šokirali vernike – javio je američki “Foks njuz”. Sveštenik Aleksandar Stojšić rekao je lokalnim medijima da je crkva oskrnavljena ustaškim simbolima.

On smatra da je to posledica ksenofobije i rasizma koji se trenutno dešavaju u Evropi, a koje neko pokušava da donese i u SAD.

Kako prenosi Foks televizija, simboli su probudili strah i bes, jer oko 85% vernika crkve Svetog Nikole je došlo iz Jugoslavije tokom 90-ih godina.

"Vandalizam naročito na današnji dan je nedopustiv, jer je pravoslavni Božić. Sve to vraća neke ružne uspomene na loše događaje koji su praćeni paljenjem, bombardovanjem ili nekim vidom terorizma", navodi Stojšić.

http://www.youtube.com/watch?v=iYS2qcOXV2k

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track