BORBA ZA NAROD: Vučić razgovarao s patrijarhom Irinejom o poseti Kosovu

Dobra saradnja

BORBA ZA NAROD: Vučić razgovarao s patrijarhom Irinejom o poseti Kosovu

Društvo -
Vučić je zahvalio patrijarhu Irineju na njegovom stalnom zalaganju za jedinstvo srpskog naroda i zamolio ga za razumevanje teškoća sa kojima se država suočava

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa patrijarhom srpskim Irinejom, kojeg je obavestio o svojoj poseti Kosovu i Metohiji, napominjući da položaj Srbije nije nimalo lak, ali da se mora postupiti odgovorno, mudro i jedinstveno.

"Takav pristup nam je potreban u rešavanju svih problema sa kojima se naša država suočava, a značajno mesto u tome zauzima dijalog sa Srpskom pravoslavnom crkvom", rekao je Vučić, saopštila je Vlada Srbije.

Vučić je zahvalio patrijarhu Irineju na njegovom stalnom zalaganju za jedinstvo srpskog naroda i zamolio ga za razumevanje teškoća sa kojima se država suočava.

Patrijarh Irinej pohvalio je trud koji Vlada Srbije ulaže u preporod države i izrazio želju za češćim susretima sa predstavnicima državnog rukovodstva.

Sastanku su prisustvovali i ministar pravde Nikola Selaković, episkop Raško-prizrenski Teodosije, kao i vikarni episkop toplički Arsenije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track