Najnovije vesti

Hemofarm ulaže 22 miliona evra

Istorijska proizvodnja

Hemofarm ulaže 22 miliona evra

Društvo
Sa više od 200 miliona pakovanja i četiri milijarde tableta proizvedenih u prošloj godini, „Hemofarm“ je zabeležio istorijsku proizvodnju

VRŠAC - Farmaceutsko-hemijska industrija „Hemofarm“ iz Vršca najavila je da će 2015. investirati 22 miliona evra u proizvodne pogone u Srbiji, RS i Crnoj Gori, od čega će najmanje 12 miliona biti uloženo u osavremenjavanje proizvodnje.

Sa više od 200 miliona pakovanja i četiri milijarde tableta proizvedenih u prošloj godini, „Hemofarm“ je zabeležio istorijsku proizvodnju.

To je već peta godina kako naš najveći domaći proizvođač i najveći izvoznik lekova premašuje planirani obim proizvodnje i tako dokazuje lidersku poziciju.

Ronald Seliger, generalni direktor „Hemofarma“, u neformalnom susretu s novinarima istakao je da je važno to što je „Hemofarm“ u okviru grupe STADA potvrdio da je partner vredan investicije od više desetina miliona evra:
- Fabrika u Vršcu 70 odsto proizvodnje isporučuje tržištima EU, a predviđeno je više od 20 miliona evra investicija u okviru grupe „Hemofarm“, od čega je 12 miliona evra u osavremenjivanje proizvodnje.

(J. P.)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...