Predraga Simića na večni počinak ispratili političari i njegovi studenti

Posle komemoracije, diplomata sahranjen na Novom groblju

Predraga Simića na večni počinak ispratili političari i njegovi studenti

Društvo -
Nekoliko stotina ljudi prisustvovalo poslednjem ispraćaju profesora FPN. Među njima bili i Vojislav Koštunica, Slobodan Samardžić, Borko Stefanović...
1 / 4 Foto: Beta

BEOGRAD - Predrag Simić, profesor Fakulteta političkih nauka (FPN) i ugledni diplomata, sahranjen je juče na Novom groblju u Beogradu, a od njega su se oprostile brojne ličnosti iz javnog i političkog života Srbije.

- Ovo je nezamisliv gubitak, ne samo za mene već i za celu Srbiju. Teško je nabrojati sve oblasti u kojima se Peđa ogledao kao vrhunski stručnjak. Dragi Peđa, jedino sebe nisi štedeo. Počivaj u miru - ovim rečima se Dragan Simić, profesor FPN, oprostio od svog kolege pre nego što je ispraćen na večni počinak.

1954-2015.
1954-2015.

Među onima koji su juče došli na Novo groblje, pored studenata i rodbine, bili su političari Vojislav Koštunica, Slobodan Samardžić, Borko Stefanović, Zoran Živković, Vuk i Danica Drašković i profesori Vladimir Pavićević, Ilija Vujačić, Ivo Visković, Čedomir Čupić...

Borko Stefanović i Vladimir Božović
Borko Stefanović i Vladimir Božović

Komemoracija povodom smrti profesora Simića održana je juče u prepunom amfiteatru FPN.- Simić je bio ne samo diplomata već i kulturni diplomata fakulteta, mnoštvo stručnjaka je upravo on doveo ovde - kazao je Ilija Vujačić, dekan FPN.

Danica i Vuk Drašković
Danica i Vuk Drašković

Komemoraciji su prisustvovali i nemački ambasador Hajnc Vilhelm, ambasador Kine Li Mančang, ambasadorka Francuske Kristin Moro i slovački ambasador Šani Dermaku.(J. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track