STEFANOVIĆ: Ombudsman je pogrešio, prekidamo polemiku!
Foto: Marina Lopicic

Reagovanje ministra MUP

STEFANOVIĆ: Ombudsman je pogrešio, prekidamo polemiku!

Društvo -
Znam da je nekim ljudima žao što se ispostavilo da Janković nije u pravu... Janković je pogrešio, rekao je Stefanović novinarima

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ponovio je danas da je ombudsman Saša Janković objavio samo izveštaje pripadnika Žandarmerije koji su učestvovali u incidentu tokom Parade ponosa, a ne stav MUP i istakao da MUP više neće učestvovati u toj polemici.

"Znam da je nekim ljudima žao što se ispostavilo da Janković nije u pravu... Janković je pogrešio", rekao je Stefanović novinarima.

On je dodao i da ombudsman, kad sledeći put bude imao pitanja za MUP, može slobodno da pozove i da će mu sve biti objašnjeno, pri čemu neće biti nikakvih problema."Ni Saša Janković ni bilo ko drugi neće utvrđivati šta je stav MUP", naglasio je Stefanović, objasnivši da u MUP postoji za to zakonska procedura koja se poštuje.

Foto: Beta
Foto: Beta

Stefanović je naveo i da "dalje više neće učestvovati u tome", dodavši da je više puta rekao šta je imao o tom slučaju. On je napomenuo i da neće dozvoliti da se MUP provlači kroz medije na neprimeren način. Zaštitnik građana Saša Janković juče je objavio na svom sajtu deo dokumenata na osnovu kojih je, kako je ranije izjavio, podneo krivičnu prijavu protiv dvojice pripadnika Vojne policije, posle sukoba sa pripadnicima Žandarmerije tokom Parade ponosa.

Tim dokumentima, navedeno je na sajtu, demantuju se tvrdnje ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića koji je rekao da izneti navodi o inincidentu postoje samo u izjavama Žandarmerije i da Sektor unutrašnje kontrole ni u jednom trenutku ne tvrdi ono što u svojim izjavama iznosi ombudsman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track