DA LI JE OVO DOGOVOR: Žandarmi dali istovetne izjave o prebijanju Andreja Vučića

MUP objavio dokumenta

DA LI JE OVO DOGOVOR: Žandarmi dali istovetne izjave o prebijanju Andreja Vučića

Društvo -
Iz objavljenih beleški se može videti i da su pripadnici Žandarmerije događaj objasnili na gotovo istovetan način, a stavljanjem na uvid ovih dokumenata još jednom se potvrđuju tvrdnje ministra Nebojše Stefanovića, navodi MUP

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je krivičnu prijavu koja je podneta protiv pripadnika Žandarmerije zbog sumnje da su na uglu ulica Birčaninove i Svetozara Markovića u Beogradu, izvršili krivično delo napad na vojno lice u vršenju vojne službe, tokom Parade ponosa, kada je pretučen Andrej Vučić.

Pored toga, uz saglasnost nadležnog tužilaštva objavljene su i službene beleške osumnjičenih pripadnika Žandarmerije, iz kojih se jasno vidi da su zaključci o pokretanju disciplinskog postupka, koje je objavio zaštinik građana Saša Janković, sublimacija njihovih izjava i interni dokument MUP-a, a ne zvaničan stav MUP, navodi se na sajtu.

Iz objavljenih beleški se može videti i da su pripadnici Žandarmerije događaj objasnili na gotovo istovetan način, a stavljanjem na uvid ovih dokumenata još jednom se potvrđuju tvrdnje ministra Nebojše Stefanovića, navodi se u saopštenju.

Pripadnici Žandarmerije su 28. septembra 2014. godine, tokom održavanja Parade ponosa na Slaviji pretukli Andreja Vučića, brata Aleksandra Vučića, i trojicu muškaraca iz obezbeđenja.

Kompletnu dokumentaciju možete pogledati OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track