BRUKA:Crnogorci ne daju Srbima da rade!

Diskriminacija u državnoj i lokalnoj vlasti

BRUKA:Crnogorci ne daju Srbima da rade!

Društvo -
Ne postoji narod čija se prava tako brutalno gaze kao što je to slučaj sa Srbima u Crnoj Gori, tvrdi Budimir Aleksić iz NSD

BEOGRAD - Iako prema poslednjem popisu stanovništva u Crnoj Gori živi 44,98 odsto Crnogoraca, a 28,73 odsto Srba, kada se pogleda zaposlenost, u javnim službama i organima državne i lokalne vlasti radi čak 82,11 odsto Crnogoraca i svega 7,3 odsto Srba.Prema prostoj računici, Srbi bi trebalo da zauzmu barem polovinu radnih mesta, a s obzirom na to da je situacija potpuno drugačija, sve su glasnije ocene da se grubo krši ustavno načelo Crne Gore i da su Srbi diskriminisani.Funkcioner Nove srpske demokratije Budimir Aleksić tvrdi da ne postoji narod čija se prava tako brutalno gaze kao što je to slučaj sa Srbima u Crnoj Gori!- Da je to tako, potvrđuje i informacija Ministarstva za ljudska i manjinska prava, koja pokazuje da nijedan Srbin nije zaposlen u ministarstvima nauke, pravde i rada, kao ni u službi predsednika države. Ovakvo stanje vlada godinama i ništa se ne menja. Podaci svih institucija i NVO sektora pokazuju da su Srbi brutalno diskriminisani. Cilj aktuelnog režima je da izbriše Srbe! On ih uslovljava da se, ako žele da rade, izjasne da su Crnogorci, ili im u suprotnom onemogućavaju zapošljavanje. Tako se sprovodi asimilacija - kaže Aleksić za crnogorski Dan.

Aleksić: Cilj režima je da izbriše Srbe. uslovljava ih da se izjasne da su Crnogorci
Aleksić: Cilj režima je da izbriše Srbe. uslovljava ih da se izjasne da su Crnogorci

On podseća da Srbi u Crnoj Gori ne mogu da se nadaju poslu u diplomatiji, sudstvu, policiji, a ni u ministarstvima.- Na delu imamo crnogorski nacionalistički projekat. Ova država je nekima majka, nekima maćeha, a Srbima je zla maćeha. Kada pogledamo podatke ministarstava, ispada da Srba nema ni za lek u državnoj upravi - naglašava Aleksić.Vladimir Božović, član glavnog odbora SNS, poreklom iz Nikšića, kaže za Kurir da se slaže sa Aleksićevim navodima:- Ja se izjašnjavam kao Srbin. Nažalost, raspodela o kojoj ste pričali jeste nepravedna.

Matija BećkovićCRNOGORCI KOJI KAŽU DA NISU SRBI NEKA IDU NA POLIGRAFAkademik Matija Bećković dosetio se zanimljivog rešenja za utvrđivanje nacionalnosti.- Svi Crnogorci koji kažu da nisu Srbi trebalo bi da idu na poligraf. Tek onda bismo mogli da razgovaramo o tim procentima - rekao nam je Matija Bećković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track