IT u borbi protiv kriminala: Stefanović se sastao s nemačkim Sapom
Foto: MUP

Lider u poslovnim softverima

IT u borbi protiv kriminala: Stefanović se sastao s nemačkim Sapom

Društvo -
Ministar je istakao da MUP pokušava da kroz modernizaciju te oblasti prati, koliko je moguće, sve trendove, i da kroz edukaciju pripadnika MUP obezbedi visok stepen tehnološkog znanja
1 / 2 Foto: MUP

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se danas sa predstavnicima nemačke kompanije "SAP" koji su mu prezentovali nova platformska rešenja čiji je cilj poboljšanje poslovnih procesa, saopštio je MUP.

Tokom sastanka istaknuta je i neophodnost uspostavljanja jedinstvene kolekcije struktuiranih i nestruktuiranih podataka, kao i integracija sa internim sistemima MUP i sa eksternim sistemima partnerskih institucija, kao i sa javnim izvorima informacija.

Ministar Stefanović je istakao značajnu ulogu informacionih tehnologija u borbi protiv kriminala, kao i da MUP pokušava da kroz modernizaciju te oblasti prati, koliko je moguće, sve trendove, i da kroz edukaciju pripadnika MUP obezbedi visok stepen tehnološkog znanja, navedeno je u saopštenju.

Stefanović je takođe rekao i da je IT-sektor MUP-a najrazvijeniji u odnosu na druge državne institucije. "Stoga nas raduje svaka mogućnost unapređivanja i modernizacije, kako infrastrukture, poslovnih rešenja, tako i dalje obrazovanje pripadnika MUP-a u ovoj oblasti", naglasio je ministar.

Kompanija "SAP" već sarađuje sa MUP, a sa filijalama u više od 130 zemalja je svetski lider kada je u pitanju poslovni softver, kao i usluge vezane za softver.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track