GLAVNI UREDNIK NJUZVIKA: Ići ćemo ispred događaja i menjati stvari nabolje
Foto: CILE

Intervju, Milorad Ivanović, glavni i odgovorni urednik Njuzvika, SA SREĆOM I USPEHOM Prvi broj srpsk

GLAVNI UREDNIK NJUZVIKA: Ići ćemo ispred događaja i menjati stvari nabolje

Društvo -
U vreme kada se svi trude da daju što kraće informacije, Njuzvik se opredelio za temeljno istražene priče, kaže Ivanović

BEOGRAD - Nećemo pratiti događaje, nego ćemo ići ispred njih i tako motivisati konkurenciju da i ona bude bolja, kazao je za Kurir Milorad Ivanović, glavni i odgovorni urednik srpskog izdanja magazina Njuzvik, čiji prvi broj čitaoci Kurira i Danasa čitaju ovog jutra.Njuzvik nudi nešto sasvim drugačije.- U vreme kad se svi trude da daju što kraće informacije, a samim tim i veoma površne, kad čitaoci donose odluke samo na osnovu naslova jer u tekstovima i nema bogzna šta da se pročita, Njuzvik se opredelio za drugi koncept - to su dugačke, temeljno istražene priče iza kojih stoji ogroman trud, znanje, ali i autoritet autora, koje smo veoma pažljivo birali. Sve najbolje u srpskom novinarstvu trenutno je u Njuzvik Srbija, i to je garancija uspeha - objasnio je Ivanović.

Kao ni matično izdanje magazina, ni srpsko se ne libi da zagrebe ispod površine i pokrene debate.- Možda će neke teme podići više prašine, ali to nam i jeste cilj - da javnost podstaknemo na dijalog, da stvari menjamo nabolje. Već u prvom broju imamo nekoliko takvih tema, od naslovne priče o nepotrebnom i opasnom zračenju 50.000 dece u Srbiji, pa do ekskluzivne ispovesti Helene, prvog transrodnog majora Vojske Srbije. Možda će se neko začuditi zašto nemamo intervjue s političarima ili priče o njihovim intrigama. To nije strah ili bežanje, naprotiv, mislimo da se prava politika krije u pričama iz kulture, društva, nauke. Možda nije prigodno da urednik jednog ovakvog magazina citira učesnika serijala „Veliki brat“, ali što bi Brandon (ili kako li se već zvao) rekao: „Političari, nebitni ste.“ Vi treba da se bojite nas, a ne mi vas. I to će biti naša misao vodilja - naglasio je Ivanović.Aduti Njuzvika u odnosu na konkurenciju su stroga etička pravila matične redakcije, koja nalažu da urednici i novinari ne smeju da budu u bliskim odnosima ni sa kim - osim sa čitaocima.- Osim biznis dela, koji je veoma važan, drugi ključ u kome leži moć Njuzvika je činjenica da je reč o instituciji - i to kakvoj! Sa više od 80 godina tradicije najboljeg svetskog novinarstva. To je nešto što nas obavezuje - zaključio je Ivanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track