SUD DOZVOLIO POLICIJA BRANI: Paroh SPC Velibor Džomić ne može da se vrati u Crnu Goru

Treniranje strogoće

SUD DOZVOLIO POLICIJA BRANI: Paroh SPC Velibor Džomić ne može da se vrati u Crnu Goru

Društvo -
Džomić je morao da 8. februara napusti Crnu Goru, jer je državna Agencija za nacionalnu bezbednost ocenila da je njegovo delovanje opasnost po nacionalnu bezbednost

PODGORICA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštulo je večeras da parohu Srpske pravoslavne crkve Veliboru Džomiću ipak neće dozvoliti povratak u Crnu Goru, bez obzira na odluku Upravnog suda kojom se tom svešteniku dozvoljava boravak na crnogorskoj teritoriji.

Zabranu Džomiću policija zasniva na Zakonu o strancima koji propisuje da u Crnoj Gori ne može boraviti stranac, ako to zahtevaju razlozi nacionalne bezbednosti.

Džomić je morao da 8. februara napusti Crnu Goru, jer je državna Agencija za nacionalnu bezbednost ocenila da je njegovo delovanje opasnost po nacionalnu bezbednost. Parohu SPC se zamera učešće u organizovanju nekih protesta protiv državne politike Crne Gore.

Upravni sud Crne Gore je danas saopštio da je svojim rešenjem omogućio Džomiću da privremeno boravi na crnogorskoj teritoriji dok se ne reši upravni spor pred tim sudom u vezi s njegovim statusom.

Pravni zastupnik Džomića, advokat Zoran Piperović je povodom odluke Upravnog suda rekao da se nada da se MUP Crne Gore neće "inatiti" s njegovim klijentom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja