Konobarica gostu vratila 1.150 evra

Konobarica gostu vratila 1.150 evra

Društvo -
Pijan je spavao za stolom kad mu je ispala gomilica novca. Častio me je sa 50 evra, priča Mirjana Manojlović iz Grocke

GROCKA - Žena za primer!Da još ima poštenih ljudi, potvrdio je i slučaj Mirjane Manojlović Brkić (50), konobarice koja je vratila 1.150 evra Miši Maksimoviću, gostu kog je u petak služila.

- Rekao mi je da nema para kod sebe i zamolio me da pije na crtu. Služila sam ga sve dok nisam videla da je već previše popio. U jednom trenutku sam primetila da je Miša zaspao za stolom i da mu je nešto ispalo. Kad sam prišla, videla sam da su evri. Odmah sam ih uzela i prišla drugom gostu da izbrojim pred njim - priča Mira.

Kaže da je prvo našla gomilicu od 600 evra, a da je, pogledavši ponovo, naišla i na još dve gomile. Kad je sve pare prebrojala, bilo je 1.150 evra.

- Odmah sam pozvala Mišinog sina da dođe po svog oca i da mu vratim pare. Nisam se dvoumila nijednog trenutka da li novac treba da vratim ili ne. Ja sam poštena i ovo mi je treći put da nalazim tuđe i vraćam sve do dinara - kaže Mira i dodaje da je, u znak zahvalnosti, Miša častio sa 50 evra. Baš tih dana ona se brinula kako će naći novac za kiriju, pošto živi kao podstanar.

Mišin sin Bora Maksimović potvrdio je celu priču.

- Sve je tačno. Hvala Miri mnogo, za nju imam samo najbolje reči - rekao je Bora.

(S. S.)

Miodrag vratio 47.000

Radnik kragujevačkog „Parking servisa“ Miodrag Marinković pronašao je u četvrtak 47.000 dinara i vratio ih vlasniku.

- Na kolovozu sam spazio fasciklu. Hteo sam da je pomerim, a kad sam je podigao video sam papire i novac sa uplatnicom. Novac je pripadao Gordani Đurić, vlasnici samostalne trgovinske radnje, koja je želela da me časti, ali na to nisam pristao - priča Miodrag.(B. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track