DOSIJE X U ŠAJKAŠU: Pozlilo mi je, a drugari su počeli da paniče!

Ispovest dečaka od koga su počela misteriozna dešavanja

DOSIJE X U ŠAJKAŠU: Pozlilo mi je, a drugari su počeli da paniče!

Društvo -
Na fizičkom sam osetio bol u glavi i mučninu. Dok sam dolazio sebi, jedan drug iza mene pao je u nesvest, otkriva Nikola (13), kojem se prvo slošilo
1 / 4

ŠAJKAŠ - Bio sam na času fizičkog kada sam odjednom osetio bol u glavi i mučninu. Sve mi se pomutilo. Dok sam dolazio sebi, čuo sam tup udarac. Nemanja je pao iza mene. Drugari su počeli da paniče.Ovo za Kurir kaže Nikola J. (13), učenik OŠ „Isidora Sekulić“, kojem je pre sedam dana prvo pozlilo, nakon čega se još 19 dece u veoma kratkom roku požalilo na malaksalost, mučninu i nesvesticu.Nedostatak kiseonikaUkupno njih 44 primljeno je u Dečju bolnicu u Novom Sadu, a šta je uzrok još niko od nadležnih nije saopštio.- Drugari su vikali: „Nemanja je pao!“ Rastrčali su se. Neko mu je doneo vodu. Kada ju je popio, bilo mu je bolje - priča Nikola.Nastavnik fizičkog je đacima rekao da se presvuku, a Nemanja i Nikola su ostali u sali. Potom je jedan nastavnik došao po njih i rekao im da pređu u učionicu za hemiju. Tamo je već na klupama ležalo osam učenika.- Nemanji je ponovo pozlilo. Nije mogao da govori. Mene i još dvoje su premestili u kabinet za biologiju. Rekao sam im da se osećam dobro i pustili su me, poručivši mi da se javim lekaru ako mi ponovo pozli. Nešto kasnije drugari su me zvali da se vratim u školu jer nas sve voze u bolnicu u Novi Sad - dodaje Nikola.

Nikola: Bio sam i žedan, a i trčali smo skoro ceo čas
Nikola: Bio sam i žedan, a i trčali smo skoro ceo čas

On kaže da ne zna šta je bilo sa ostalom decom, ali da je njemu pozlilo jer nije imao dovoljno kiseonika:- Bio sam i žedan, a i trčali smo skoro ceo čas.

Tamara: Nije mi bilo svejedno, ali se nisam uplašila. Ne znam sad šta je uzrok, ali strah nije
Tamara: Nije mi bilo svejedno, ali se nisam uplašila. Ne znam sad šta je uzrok, ali strah nije

Tamara B., koja s Nikolom ide u isto odeljenje i koja je prva posle Nemanje izgubila svest, negira navode da je strah uzrok zdravstvenim problemima koje je osećala.- Nije mi bilo svejedno, ali se nisam uplašila. P rošle godine mi se drugarica onesvestila, ali ja nisam. Ne znam šta je sad uzrok, ali strah nije - naglašava Tamara, koja je pala u nesvest u svlačionici pet minuta nakon Nemanje.Posle nje svest je izgubila i njena drugarica Dragana V.- Kada je Tamara pala, pala sam i ja. Osetila sam slabost, vid mi se zamutio, sve mi je bilo belo pred očima i samo sam se srušila - kaže Dragana.

Dragana: Kada je Tamara pala, pala sam i ja za njom. Osetila sam slabost, vid mi se zamutio
Dragana: Kada je Tamara pala, pala sam i ja za njom. Osetila sam slabost, vid mi se zamutio

Kriju istinu od nasDevojčice ističu da ne veruju u to da je masovna histerija u pitanju i da pomalo imaju zebnju od ponovnog odlaska u školu s obzirom na to da se ne zna šta se zaista desilo.- Krv su nam uzeli tek po dolasku u Dečju bolnicu. U međuvremenu smo primili i kiseonik, pa se plašimo da, ako je bio neki otrov, nije izvetreo. Neko bi trebalo da nam kaže šta se desilo jer nam ovako ne preostaje ništa drugo do da mislimo da u školi ima nečeg štetnog i da neko nešto krije od nas - zaključuje Tamara.

Teodora Ð.LAŽU DA SMO SE DROGIRALITeodora Ð. (13) smatra da masovna histerija ne može biti uzrok jer se nekoliko nedelja pre ovog događaja onesvestila još jedna devojčica, ali niko nije paničio.- Ne znam šta je uzrok, ali nije ni do fizičkog, jer je pozlilo i dvema devojčicama koje nisu radile vežbe. Neki su pisali da se drogiramo i da lažiramo zbog kontrolnog, koji inače nije ni trebalo da imamo. Sve su to izmišljotine!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja